Welkom op het Florida Forum!


Dé grootste online community over Florida


 •  » Heb je vragen over je vlucht, accommodatie of autohuur?
 •  » Wil je graag advies voor je reisschema?
 •  » Wil je graag anderen vertellen over je mooie Florida reis?

...dan ben je op het Florida Forum aan het juiste adres!


Ja, ik wil mij graag gratis aanmelden!

p.s.: Geregistreerde gebruikers zien ook nog eens veel minder reclameboodschappen!


Tip! Bouw je eigen Florida fly-drive
Reis met eigen huurauto en ontdek naast de bekende plekken ook charmante vissersdorpjes en verscholen eilanden.


Resultaten 1 tot 1 van de 1

Onderwerp: FAQ: Verkeersregels in Florida

 1. Top | #1
  Moderator Michael66's Avatar
  Ingeschreven
  Dec 2004
  Locatie
  Gouda, Netherlands
  Berichten
  7.923

  Standaard FAQ: Verkeersregels in Florida

  Respect. Dat is het uitgangspunt van de verkeersregels in Florida. Over het algemeen zijn de regels gelijk aan die in Nederland en worden veelal duidelijk aangegeven met verkeersborden.

  De belangrijkste regels en afwijkingen van de Nederlandse regels staan hieronder.

  Uiteraard is dit nooit een complete lijst. Aanvullingen of verbeteringen zijn daarom altijd welkom!

  Politie
  Politie heb je in Florida in verschillende soorten en maten: Municipal Police, County Sheriff, Staatspolitie, Florida Highway Patrol, US Coast Guard en dan ben ik waarschijnlijk nog niet volledig. In tegenstelling tot in Nederland patrouilleren de agenten in Florida maastal in hun eentje. En ze dwingen een zeer hoge mate van respect af.

  Aanhouding op de weg
  Als een politieagent je wil aanhouden gaat hij ACHTER je rijden met zwaailichten aan, vaak ook de sirene. Het is dan de bedoeling dat je zo snel mogelijk naar rechts gaat en op een veilige plaats stopt. Als je gestopt bent, leg dan je handen op het stuur, zichtbaar voor de agent. Maak vooral geen bewegingen richting dashboardkastje of onder je stoel, en vooral: stap nooit uit (tenzij de agent het vraagt). Want dan is de kans erg groot dat de agent zijn pistool tegen je hoofd zet en erg boos reageert. Instrueer ook de andere inzittenden om stil te blijven zitten.
  Bij je auto aangekomen zal de agent je verzoeken je raam te openen, de motor uit te zetten en je rijbewijs en autopapieren te geven. Doe dit op een kalme manier. Als ze in je dashboardkastje zitten, vertel dat aan de agent en vraag of je ze eruit mag pakken.
  Volg vervolgens alle instructies van de agent op. Spreek hem/haar niet tegen, ga niet in discussie. Als je het niet eens bent met hetgeen wat je ten laste wordt gelegd mag je dat uiteraard wel zeggen, maar maak er geen lange discussie van.
  Als je uit hebt moeten stappen, stap dan pas weer in als de agent heeft aangegeven dat dat mag.

  Politie langs de weg ("Move over Act")
  Als je ziet dat er voor je een politieauto (of voertuig van een andere nooddienst) met knipperlichten aan langs de weg staat ben je verplicht maatregelen te nemen om te voorkomen dat je de personen daar per ongeluk zou aanrijden. Als er meer dan één rijbaan in je rijrichting is, verlaat dan de rechterbaan zodra dat veilig kan. Is er maar één rijbaan in je rijrichting, verlaag dan je snelheid tot 20 mijl/uur onder de daar geldende maximum snelheid. Uiteraard volg je eventuele afwijkende instructies altijd op.

  Voorrang verlenen ("yield right-of-way")
  Wie heeft er in Florida voorrang? Niemand! Je bent echter wel verplicht om in bepaalde situaties ander verkeer voorrang te verlenen of te krijgen.

  Kruising van gelijke wegen, zonder borden
  Gelijk aan de regels in Nederland: verleen voorrang aan verkeer dat al op de kruising is of van rechts komt.

  Kruising met voorrangsbord (driehoekig, punt naar beneden, vaak met de tekst "yield")
  Gelijk aan de regels in Nederland: verleen voorrang aan het verkeer op de kruisende weg.

  Kruising met stopbord (rood achthoekig bord met "stop")
  Gelijk aan de regels in Nederland: stop geheel (full and complete stop) voor de streep, het zebrapad of de hoek van waaruit het kruispunt te overzien is, verleen voorrang aan kruisend verkeer, inclusief voetgangers.
  LET OP: In Florida wordt soms streng gecontroleerd op het volledig tot stilstand komen. Als je niet volledig tot stilstand komt (rolling stop) kun je een fikse bekeuring krijgen (> $ 100).

  Kruising met een stopbord aan alle kanten ("four-way stop sign")
  Verkeer vanuit alle richtingen moet volledig tot stilstand komen voordat het de kruising op mag rijden. Als er uit meerdere richtingen verkeer komt mag degene die het eerst bij de kruising aankwam als eerste doorrijden, de anderen moeten diegene voorrang verlenen. Als meerdere voertuigen tegelijk aankomen geldt de regel dat de auto die van rechts komt voorrang verleend moet worden.

  Rotonde
  Verkeer op de rotonde moet door aankomend verkeer voorrang worden verleend, tenzij met verkeersborden iets anders is aangegeven.

  Bussen
  Net als in Nederland moet je in Florida voorrang verlenen aan bussen (openbaar vervoer) die aangeven bij een halte weg te willen rijden. LET OP: dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom!

  Verkeersborden
  Verkeersborden heb je in Florida bijna net zo veel als in Nederland, misschien zelfs nog meer. Een groot verschil is dat veel borden in Florida alleen tekst bevatten, of een symbool met een tekst eronder. De teksten op de borden zijn eigenlijk altijd wel duidelijk, mits je de Engelse taal enigzins beheerst.

  Kleurcodering
  Groen: informatie over de weg of richting.
  Rood: Stop, geef voorrang, niet inrijden of verkeerde rijrichting (stop, ga terug).
  Blauw: Service-informatie en parkeerplaatsen voor gehandicapten.
  Oranje: Onderhouds- en andere wegwerkzaamheden.
  Geel: Algemene waarschuwing
  Wit/zwart: Verkeersregels.

  Ramp!
  Nee, er is hier niet iets ergs aan de hand, het betreft de aankondiging van een op- of afrit. Op dit gele bord staat onder het woord "ramp" meestal ook een adviessnelheid. Je mag dus wel sneller, maar dat is meestal niet aan te raden.

  Snelheid
  Snelheden worden in Florida aangegeven in mijl per uur (mph, miles per hour). Da's mooi, want de snelheidsmeters in de huurauto's geven ook altijd mijlen aan (sommige auto's mijlen en kilometers).

  Maximum snelheid
  Op veel wegen staan witte borden met daarop de daar toegestane snelheid in zwarte letters. Tip: Houdt deze borden goed in de gaten; de maximum snelheid wisselt op sommige wegen vrrij regelmatig.
  Waar geen borden staan gelden de volgende maximum snelheden:
  - 20 mijl/uur: School zone
  - 30 mijl/uur: Woon- en werkgebieden
  - 55 mijl/uur: Overige wegen en highways
  - 70 mijl/uur: Interstate met beperkte toegang (alleen indien dit specifiek is aangegeven, buiten de stad)
  Voor alle aangegeven snelheden geldt dat dit het maximum is bij goede omstandigheden. Bij drukte of minder goede weersomstandigheden geldt de snelheid waarmee je goede controle over het voertuig hebt (ter beoordeling door de politie).

  Minimum snelheid
  Op de snelwegen staat vaak op het bord met de maximum snelheid ook een minimum snelheid, meestal 20 mijl/uur onder het maximum. Bijv. Maximum 70, minimum 50. Voor alle andere wegen geldt dat je niet zo langzaam mag rijden dat je het verkeer op normale, veilige snelheid hindert. Dit is ter beoordeling door de politie.

  In de auto

  Rijbewijs
  Je rijbewijs moet je altijd bij je hebben als je in Florida een auto bestuurt. Dit is het bewijs dat je mag outorijden en moet je kunnen tonen bij een aanhouding door de politie of als je een ongeluk krijgt.

  Huurcontract van de auto
  Zorg dat je huurcontract altijd in de auto ligt. Dit is het bewijs dat je verzekerd bent en je toestemming hebt van de eigenaaar om in die auto te rijden. Je moet deze papieren altijd kunnen tonen als je door de politie wordt aangehouden of een ongeluk krijgt.

  Veiligheidsgordels
  Iedere inzittende van een auto vanaf 6 jaar is verplicht een gordel te gebruiken. De bestuurder is verantwoordelijk voor het gebruik door de inzittenden t/m 15 jaar, vanaf 16 jaar is de inzittende zelf verantwoordelijk. Bij overtreding krijgt de verantwoordelijke de bekeuring.

  Kinderen < 6 jaar
  Kinderen t/m 3 jaar moeten in een door de (officieel: Amerikaanse) overheid goedgekeurd kinderzitje worden vervoerd. Dit mag een los zitje zijn of een in de auto geïntegreerd zitje zijn. Zelf je zitje uit Nederland meenemen? Gewoon doen!
  Kinderen van 4 en 5 jaar mogen in een los zitje, een geïntegreerd zitje of gewoon in de veiligheidsgordels.

  Kinderen alleen laten in de auto
  Het is niet toegestaan kinderen langer dan 15 minuten alleen te laten in de auto. Het is helemaal niet toegestaan kinderen alleen in de auto te laten als de motor nog draait of het kind enig gevaar loopt.
  LET OP: In het warme Florida loopt de temperatuur in een dichte auto zonder airco snel op. Binnen een half uur is het al snel 45 graden of nog heter. Je kind in de auto achterlaten is dus sowieso niet verstandig.

  Alcoholhoudende drank
  Uiteraard is het niet toegestaan om een auto te besturen als je alcohol hebt gedronken. Maar het is daarnaast ook verboden een geopende fles of blikje alcoholhoudende drank in de cabine van je auto te hebben. In de achterbak mag dat wel.

  Koptelefoon
  De bestuurder mag geen koptelefoon op hebben. Maar hoe zit dat dan met een "oortje" van je GSM?

  Stoplichten
  Stoplichten staan niet voor het kruispunt zoals in Nederland, maar hangen boven het kruispunt. Let hier op, de eerste keer ben je snel geneigd te ver door te rijden i.p.v. achter de stopstreep te stoppen.

  Rechtsaf bij een stoplicht
  Bij stoplichten is het toegestaan om bij rood licht rechtsaf te slaan, tenzij specifiek is aangegeven dat dit niet mag ("no right turn on red").

  Scholen

  Aangepaste snelheid
  In de buurt van scholen geldt meestal een aangepaste, lagere maximum snelheid. Die wordt aangegeven middels een verkeersbord, meestal met de tekst "School zone" en de betreffende maximum snelheid eronder. Dit bord kan wit zijn, maar soms ook fluoriserend geel.

  Schoolbussen
  Als een schoolbus ergens stopt om kinderen in of uit te laten stappen is al het achteropkomende verkeer verplicht om te stoppen (op veilige afstand). Inhalen van de stilstaande bus is ten strengste verboden. Ook het tegemoetkomende verkeer moet stoppen, tenzij de rijrichtingen gescheiden zijn door een mediaan van minstens 1,5 meter. De bus geeft aan te gaan stoppen middels een fel, knipperend licht. Pas als dit licht uit gaat en de bus weer rijdt mag het overige verkeer doorrijden.
  Overtreding van deze regels wordt zeer streng gestraft; je moet altijd voor de rechter verschijnen.

  Plaats op de weg
  In principe geldt in Florida dat je zoveel mogelijk rechts rijdt, tenzij je gaat inhalen.

  Wisselstrook
  Sommige wegen hebben een middelste strook die door verkeer uit beide rijrichtingen mag worden gebruikt om linksaf te slaan. Dit zie je vooral bij Wegen met meerdere rijstroken per rijrichting die niet door een middenberm zijn gescheiden.
  Deze wisselstrook is geen gewone rijbaan en mag dan ook niet gebruikt worden om in te halen of langere stukken op te rijden.

  Blijf op/in je baan ("keep your lane")
  Vanwege een rustig(er) verkeersbeeld wordt op highways met meer dan één rijbaan per rijrichting het keep-your-lane-principe gehanteerd. De bedoeling is dat je zo lang mogelijk in dezelfde baan blijft rijden (links, rechts, midden, maaakt niet uit waar), uiteraard zonder ander verkeer te hinderen of blokkeren. Het is dan ook toegestaan om een ander voertuig rechts in te halen.
  Op driebaanswegen komt het er vaak op neer dat de middelste baan het meest wordt gebruikt, de linkerbaan door sneller verkeer en de rechterbaan door afslaand verkeer en vrachtwagens. Het komt veel voor dat de rechterbaan "exit only" is en dus geheel afbuigt. Bij de eerstvolgende oprit komt er dan weer een baan bij.

  Vrachtwagens
  Voor vrachtwagens geldt dezelfde maximum en minimum snelheid als voor personenauto's. Het komt echter veel voor dat ze harder rijden en dat je rechts én links wordt ingehaald door de grote trucks. Links kan inderdaad ook, want vrachtauto's mogen in Florida van alle rijbanen gebruik maken, tenzij anders is aangegeven.

  Carpool stroken
  In sommige steden zijn carpool stroken voor auto's met twee of meer inzittenden. De stroken en de tijden die ervoor gelden worden op borden aangekondigd. De (meestal meest linkse) strook is verder te herkenen met de meestal groene ruitvormige tekens op de weg.

  Afrit aan de linkerkant
  In Florida hebben diverse snelwegen ook afritten aan de linkerkant, met name in de steden. Als je zo'n afrit moet hebben, ga dan op tijd naar de meest linkerbaan. In de meeste gevallen (niet altijd!) is er dan geen echte afrit, maar zal die baan dan afbuigen naar links.

  Fietsers
  In Florida mogen fietsers zowel op de weg (zoveel mogelijk rechts) als op de stoep (voetgangers moet voorrang worden gegeven, verplicht bellen voor het passeren van voetgangers) rijden. Kinderen < 17 jaar moeten een fietshelm op, ook als ze achterop zitten. Drank, drugs of koptelefoon op en dan gaan fietsen? Niet doen, dat mag niet.

  Parkeren
  Parkeren mag alleen aan de rechterkant van de weg, met de neus van de auto in de rijrichting.

  Weg met eenrichtingsverkeer
  Bij een weg met eenrichtingsverkeer mag je ook aan de linkerkant parkeren, tenzij anders is aangegeven.

  Parkeren op een heuvel
  Parkeer je heuvelafwaarts, gebruik dan altijd de handrem en draai dan je wielen richting stoeprand. Als de auto evt. bergaf gaat rollen wordt hij tegengehouden door de stoep.
  Parkeer je heuvelopwaarts, gebruik dan je handrem en draai de wielen van de stoeprand weg. Als de auto evt. bergaf gaat rollen wordt hij tegengehouden door de stoep. Als er geen stoeprand is, draai dan de wielen naar de berm toe, zodat de auto de berm inrijdt als hij gaat rollen.

  Niet parkeren
  1. Binnen 5 meter van een brandkraan.
  2. Op de stoep.
  3. Op een oversteekplaats.
  4. Voor een weg, kruising of uitrit.
  5. Bij een stoep met gele streep of waar "No parking"-borden staan.
  6. Binnen 6 meter van een kruispunt.
  7. Binnen 6 meter van een uitgang van een nooddienst.
  8. Binnen 15 meter van een spoorwegovergang.
  9. Binnen 9 meter van een postbus buiten de bebouwde kom (tussen 8.00u en 18.00u).
  10. Binnen 9 meter van een knipperlicht, stopbord of verkeersbord.
  11. Op een brug of viaduct, in een tunnel.
  12. Op een highway buiten evt. aangegeven parkeervakken.
  13. Op een invalidenparkeerplaats, tenzij je daar toestemming voor hebt (overtreding kost minimaal $ 250).

  Overige regels

  U-bocht (U-turn)
  In Florida komt het vaak voor dat je eerst de tegenovergestelde kant wordt opgestuurd en dan een stukje verderop een U-bocht maakt om de juiste kant op te rijden. Het maken van een U-bocht is toegestaan bij elk(e) kruispunt of afslag, tenzij specifiek met het bekende verbodsbord en de tekst "no U-turn".
  Het komt m.n. bij wegen met een middenberm vaak voor dat er zelfs speciale "afslagen" voor het maken van een U-bocht zijn. Die worden dan aangegeven met het bekende verkeersbord en de tekst "U-turn only".

  Verlichting
  Rijden met dimlicht aan is verplicht in het donker en de schemering, bij regen, rookontwikkeling en mist.

  Disclaimer: Het Florida Forum, de beheerder en de moderators zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor onjuiste, onvolkomen of onvolledige informatie in dit overzicht, noch voor de schade die iemand lijdt als gevolg van het naleven hiervan. Het is en blijft de verantwoordelijkheid van iedere individuele persoon die een auto gaat huren en besturen in Florida om zich via de officiele - door de staat Florida goedgekeurde - kanalen op de hoogte te stellen van de geldende en juiste verkeers- en andere regels.
  Laatst gewijzigd door Michael66; 23-12-14 om 10:53. Reden: Aanvullingen

  Florida '98, '00, '02, '03, '04, '05, '06, '07, '08², '09, '11, '12, '13, '14, 15²Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •