Maandag 10-07-2006
Na 6 jaar weer terug in Orlando Florida. De heenreis is goed verlopen. Met een minimale vertraging vertrokken. Na aankomst in Orlando de gebruikelijke veiligheidsprocedures. Behalve het nemen van een foto en het nemen van vingerafdrukken is er weinig veranderd. Vervolgens de auto opgehaald bij Alamo. Tegenwoordig hebben ze een balie op het vliegveld. Een gigantische rij met wachtende mensen. Ik dacht deze te kunnen omzeilen door in Nederland alvast via internet in te checken. echter die vlieger ging niet op. Moest gewoon achteraan in de rij aansluiten. Na ongeveer één uur hadden wij onze auto. Daarna naar het hotel. Was best wel moeilijk te vinden in het donker. Tevens waren en diverse omleidingen. Omstreeks 10.00 uur plaatselijke tijd in het hotel en toen naar bed.


De huurauto.

Dinsdag 11-07-2006
Vandaag gelijk de spits maar afgebeten. Eerst het Amerikaanse ontbijt genoten in ons hotel. Wij verblijven in het Best Western Lake Site Inn.
Vervolgens om 09.00 uur naar Magic Kingdom. Het was op dat tijdstip nog redelijk rustig. Met de boot zijn wij vervolgens richting de ingang gegaan. Daar merk je gelijk weer iets van 9-11. De tassen werden gecontroleerd en ze hebben je vingerafdruk nodig als je naar binnen wilt. Onze jongste dochter van 6 vindt het allemaal erg spannend. Gelijk toen wij Magic Kingdom binnen kwamen stonden daar de Disney figuren. Gelijk maar een handtekeningenboekje gekocht en de eerste handtekeningen waren binnen. Vervolgens het gehele park doorgeslenterd. Er waren diverse nieuwe attracties. Omdat wij een meerdagen pas hebben voor Disney hebben wij besloten om de parades tijdens ons volgende bezoek te bekijken. Tevens hebben wij nog niet alle attacties gehad. Wel makkelijk de Fast Pass. In plaats van 45 minuten loop je nu door en in 7 minuten ben je bij de ingang. In de middag de gebruikelijke regenbui gehad met de daarbij behorende onweer. 's Avonds om 21.30 uur weer naar het hotel. Het is best wel heavy om de 1e dag met een kleine jet lag in je benen Magic Kingdom te bezoeken.


Het kasteel in Magic Kingdom.


Onze dochters op bezoek bij Mickey.


Its a small world.

Woensdag 12-07-2006
Vandaag besloten om het wat rustiger aan te doen. Eerst ontbeten bij Pondorosa vervolgens naar Typhoon Lagoon. Het was er redelijk druk. De temperatuur was goed en de zon scheen. Hier kom echter omstreeks 13.30 uur verandering in. Donkere wolken pakten samen boven het waterpark en niet kort daarna begon het te regenen en te onweren. Iedereen moest uit het water en gaan schuilen onder een afdak. Na ongeveer een 1/2 uur werd het weer droog. Dat was maar van korte duur. Nog geen 1/2 uur later kwam het weer met bakken uit de hemel naar beneden. Op dat moment heb je het dan wel gehad. Je zou zeggen wat maakt het uit want je bent toch in een waterpark maar het was wel koud. Wij besloten om het maar voor gezien te houden en zijn vervolgens naar de Florida Mall gereden. Daar hebben we gewinkeld en vervolgens hebben wij de dag afgesloten bij Denny's.

Donderdag 13-07-2006
Vandaag naar Animal Kingdom. Om 09.00 uur kwamen wij bij het park aan. Eerst naar Afrika op safari. In een hobbelende open truck door de "wildernis". Van foto's maken kwam weinig terecht want de truck schudde teveel. Vervolgens naar Azië. Daar een fast pass gehaald voor de Kali River. Daarna doorgelopen naar de Kilimanjaro. Daar stond een rij wachtenden van 2 uur. Tevens waren de fast passen "uitverkocht". Terug naar de Kali River. Daar een nat pak gehaald maar gezien de hoge temperatuur was het meer dan welkom. Vervolgens naar Camp Minnie- Mickey. Daar de shows bezocht van Pocahontas en Lion King. Snel weer terug naar de rondweg want de parade kwam eraan. Na de parade naar A Bug's Life om vervolgens door te gaan naar Dinosaur. Inmiddels was het 18.00 uur geworden besloten wij om het park te verlaten. Animal Kingdom vonden wij een heel mooi park. Zeker aan te bevelen. Het is een park met veel schaduw rijke plekken.


Een gorilla in het wild.


Het publiek hoeft zich niet te vervelen. Overal is entertainment.


De Kilimanjaro.

Vrijdag 14-07-2006
Vandaag even geen Disney maar Sea World. Om 09.30 uur kwamen wij bij het park aan. Vervolgens aale shows gepland. Wij zijn begonnen in het Shamu Stadion. Een prachtige show met verschillende Orka's met als hoogte punt Shamu zelf. Voordat de show begon werden de Amerikaanse Militairen in het zonnetje gezet. Vervolgens naar het Seaport Theatre voor een show met honden, katten en vogels. De honden en katten die aan de show deelnamen kwamen allemaal uit een asiel in de omgeving van Orlando. Wat men die dieren allemaal kan aanleren. Te gek voor woorden. Na de show gelijk door naar het Sea Lion & Otter Stadium. Voor de show werd het publiek vermaakt door een pantomime speler. Deze man liet een klein kindje zo schrikken dat deze de benen nam. Moeder erachter aan en na een paar minuten kwamen moeder en kind alsnog het stadion binnen. Een hele leuke show. Volgens mij hadden ze deze zes jaar geleden ook al. Na de Zeeleeuwen en de Otters naar de dolfijnen. Een spetterende show met acrobaten, vogels en natuurlijk niet te vergeten de dolfijnen. Het zag er allemaal erg gelikt uit. Daarna met de dochters naar atracties. Eerst naar de journey to Atlantis en vervolgens ging de oudste dochter naar Kraken. Voor ons allemaal wat te heftig. Ook nog even naar Key West geweest. Daar de stingrays en de dolfijnen aanschouwd. Vervolgens nog even naar de kinder achterbaan en tot slot naar Wild Arctic. Tussendoor ook nog daar de haaien en de pinguins geweest. De gehele dag hebben we het droog gehouden en de temperatuur lag rond de 36 graden.
Het was ons opgevallen dat een aantal gebouwen in Sea World vernieuwd waren. Dat komt het park alleen maar ten goede.


Een Orka tijdens de show.


SHAMU.


Zeeleeuwen en Otter show.


Dolfijnen show.

Zaterdag 15-07-2006
Vandaag hebben wij het rustig aan gedaan. Eerst naar Orlando Premium Outlet. De dames hebben zich daar kostelijk vermaakt. Als je wilt dan kun je blijven kopen. Het scheelt echt in de prijs met Nederland. Alle grote merken zoals, Nike, Adidas, Tommy Hillfinger, Puma enz,enz hebben daar een winkel. Daarna naar Down Town Disney om het winkelen maar voort te zetten. Omstreeks 17.00 uur zijn we terug gegaan naar het hotel want de kids wilden nog even gaan zwemmen.


Eén van de vele ingangen bij de Orlando Premium Outlet.


Ingang bij Down Town Disney.

Zondag 16-07-2006
Vandaag naar Epcot. Om 09.30 uur waren we al in het park. Eerst een fast pass gehaald voor Test Track. Vervolgens naar Spaceship Earth. Het blijft indrukwekkend. Na Spaceship Earth dan toch naar de Test Track. Wat een happening. Een erg leuke attractie met spanning en snelheid. Vervolgens naar de nieuwe attractie Soarin. Hier was een wachttijd van meer dan 90 minuten. Ook maar weer een fast pass gehaald en vervolgens de andere bezienswaardigheden in Future World bekeken. Het was lekker om veel binnen te zijn. De temperatuur buiten was weer ver boven de 35 graden. Om 16.10 uur met de fast pass naar Soarin. Dit is echt een hele leuke attractie. Als een hangglider ga over het Amerikaanse land. Onze jongste dochter vond dit de leukste attractie van vandaag. Ik kan mij daar ook helemaal in vinden. Daarna naar de World Showcase. Hier is maar weinig veranderd. Een aantal landen bezocht en wat gegeten in Frankrijk. Vervolgens via Noorwegen en Mexico naar de uitgang. Het was weer een heerlijk dagje Disney.


De blikvanger van Epcot.


Test Track.


The American Adventure in World Showcase.

Maandag 17-07-2006
Vandaag naar Universal Studios. In Nederland via internet de kaartjes al besteld en met de ontvangstbevestiging en de code naar de speciale entree. Daar kregen wij de bestelde kaartjes. Universal heeft nu een soort All Inclusive recept. Je kunt voor één prijs de gehele dag eten en drinken. Wij hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt. Bij 5 restaurants in het park konden wij gratis eten en drinken. Het varieerde van pizza's en hamburgers tot de Chinese keuken.
Zoals eerder al gememoreerd waren wij zes jaar geleden voor het laatst in Florida. Zo ook in Universal. Het viel ons op dat er veel nieuwe attracties waren. Maar ook de oude vertrouwde zoals Earthquake, Twister, ET en Jaws. Nieuw zijn o.a. Men in Black, Revenge of the Mummy, Fear Factor Live en Back to the Future The Ride. Op de revenge of the Mummy na hebben wij alle attracties bezocht. Men in Black maakte de meeste indruk op ons terwijl ET ook hoog scoorde. Wij hebben o.a. gegeten in Mel's Drive-In. Hier werd muziek uit de jaren 60 en 70 gedraaid. Helemaal te gek. Jammer dat de jukeboxen op de tafels niet werkten. In de middag een behoorlijke regenbui gehad die ongeveer een uur heeft aangehouden. Gelukkig zaten wij op dat moment te lunchen. 's Avonds was New York, San Fransisco en Beverly Hills mooi verlicht. Heb heel wat foto's kunnen maken. Het is maar goed dat we in het digitale tijdperk zitten anders had ik al meer dan 20 rolletjes van 36 foto's vol geschoten. Moe maar voldaan weer naar het hotel om vervolgens dit reisverslag bij te werken.


Entree bij Universal Studios


New York


JAWS


Mel's Drive-In

Dinsdag 18-07-2006
Vandaag wederom naar Universal en wel naar Islands of Adventure. De kinderen hebben zich helemaal uitgeleefd in alle attracties. De kleinste was boos omdat zij niet in alle achtbanen mocht omdat zij een paar centimeter te klein was. In Universal hebben ze ook een soort fast-pass genaamd Express Plus. In tegenstelling tot de parken van Disney moet je voor deze pas betalen. Voor 1 park kost dat pp ongeveer $ 35,--. Je hebt dan bij alle attracties voorrang. Men garandeerd dat je niet langer dan 15 minuten in een rij staat. De belangrijkste attracties hebben wij aan het einde van de middag gedaan en de wachttijden op dat moment waren ook niet langer dan 15 minuten. Wij hebben alle attracties op twee na gedaan. Spiderman was geweldig en onze oudste dochter vond de Hulk en de Dueling Dragons de beste attracties. Voor de kleinste was er ook heel veel te doen. Ze hebben zich vandaag niet hoeven te vervelen. Islands of Adventure is een park voor mensen die van spanning en sensatie houden. Tevens is het een park met veel water. De kans dat je een nat pak krijgt is levensgroot aanwezig. Zorg dus dat je droge kleding bij je hebt of zwemkleding aan hebt.


De ingang van Islands of Adventure.


Niet alles is namaak. Echte natuur bestaat ook nog.


Achtbaan DE HULK.

Woensdag 19-07-2006
Vandaag weer een "rust" dagje. Vanochtend omstreeks 09.30 uur zijn wij naar Disney's Blizzard Beach gegaan. Daar aangekomen stond de parkeerplaats al bijna vol. Vervolgens hebben wij ons vermaakt in het water en op de glijbanen. Het was bij de glijbanen zo druk dat er wachttijden waren van 45 minuten. Vervolgens maar naar de lazy river. Lekker ronddobberen op een band. Omstreeks 15.00 uur waren wij helemaal gaar en zij wij naar de Florida Mall gegaan. Daar hebben wij even lekker geshopt. Daarna bij Danny's wat gegeten en vervolgens naar het hotel.


Ingang van de Florida Mall bij het food Court.

Donderdag 20-07-2006
Vandaag naar Busch Gardens in Tampa. Op ongeveer 1 uur rijden van Orlando ligt Busch Gardens. Wij hadden al kaartjes voor Busch Gardens want als je bij Sea World een twee dagenpas neemt dan ben je goedkoper uit dan als je de kaartjes los koopt. Omstreeks 10.00 uur kwamen wij in Tampa aan. Busch Gardens was zo gevonden. Ook in Busch Gardens werden de tassen gecontroleerd en na de controle konden wij het park in. In totaal zijn er in het park 9 achtbanen. Sheikra is de laatste nieuwe achtbaan met een vrijeval van 90 graden en een snelheid van 90 mile per uur. Het is dus een van de snelste achtbanen van Amerika. Van de 9 achtbanen hebben de kinderen er 7 gehad. Vanwege het weer in de namiddag heeft het park ongeveer 1 1/2 uur stil gelegen. Verder hebben wij ook de dieren in de Edge of Africa aanschouwd. Wij hebben dit te voet, per trein en vanuit de kabelbaan gedaan. Onze jongste dochter is helemaal weg van giraffen en deze kwamen wij ook veelvuldig tegen. De mogelijkheid bestond om ook een safari te doen. Dit gebeurde in een open landrover. Hiervoor moest wel een bedrag van ruim $30,-- p.p. betaald worden. Wij hebben hiervan afgezien. Omstreeks 21.30 uur hebben wij het voor gezien gehouden en hebben wij de terugreis naar Kissimmee aanvaard. Het was weer een vermoeiende maar ze voldane dag. Tevens een dag met een overwinning voor onze jongste dochter want zij durft nu in achtbanen die over de kop gaan.


Landrover voor de Safari door de Edge of Africa.


Overzicht van Busch Gardens vanuit de kabelbaan. De rode achtbaan is Sheikra.


Giraffen in de Edge of Africa.

Vrijdag 21-07-2006
Vandaag eerst uitgeslapen vervolgens naar de Florida Mall want de schoenen die wij voor onze oudste dochter gekocht hadden waren kapot. Daarna naar de Outlet stores. Daar bij Adidas sportschoenen gekocht en vervolgens naar het hotel voor een klein middagje aan het zwembad. Omstreeks 18.00 uur zijn wij naar de Old Town gegaan in Kissimmee. Vanavond was er weer een optocht van oude/nieuwe Amerikaanse auto's. De optocht begon om 21.00 uur. Daarvoor eerst gewinkeld in Old Town en gegeten bij Denny's. Na de optocht zijn we gaan minigolven op de US 192 bij marker 12. Toch iedere keer weer een hele leuke ervaring. Nederlandse ondernemers moeten hier eens komen kijken hoe een minigolfbaan eruit zou moeten zien. Bij deze minigolfbaan kon je ook nog een krokodillen voeren. Je moest bij de kassa voer kopen. Daarbij kreeg je een hengel met daaraan een pen. Aan deze pen moest je het vlees doen en daarna moest je de hengel met daaraan het voer voor de bek van de krokodil houden. De krokodillen beten het vlees dan van de pen. Na de minigolf nog wat drinken gehaald bij Mc Donalds en vervolgens naar ons hotel.


De ingang bij Old Town.


Eén van de vele Amerikaanse auto's die aan de optocht deelnam.


De minigolf baan.


De krokodillen die je kunt voeren bij de minigolf baan.

Zaterdag 22-07-2006
Eén van de Disney parken hadden wij nog niet gehad en die was vandaag aan de beurt. MGM-studios. Om 09.30 uur waren wij al in het park. Het viel ons op dat het nog vrij rustig was. Eerst naar de kleine zeemeermin vervolgens naar journey into Narnia en via de Disney figuren naar de Backlot tour. Bij alle attracties konden wij op dat moment zomaar doorlopen. Geen wachttijden. Na de Backlot tour naar de Extreme Stunt Show. Een spectaculaire show met auto's en motoren. Wat een lawaai en wat kunnen die coureurs rijden. Na de show die ruim een half uur geduurd heeft zijn wij naar de Muppetsshow gegaan. Het bleef rustig in het park want nergens hadden wij nog wachttijden. Ook bij de Muppetsshow konden wij zo doorlopen. Na de Muppetsshow zijn wij via de Streets of America naar Star Tours gelopen. Ook hier wederom geen wachttijden. Vervolgens naar de Tower of Terror. Hier was een wachttijd van 50 minuten. Wij hebben toen maar fastpassen gehaald en zijn daarna naar Rock 'n' Roller Coaster gegaan. Hier kon onze oudste dochter zo weer doorlopen. Het duurde wel erg lang voordat zij terug kwam. Bleek dat er een technische storing was en zij zat op dat moment in de achtbaan. Zij vertelde ons dat de lichten opeens allemaal aan gingen en dat zij via de nooduitgang het gebouw moesten verlaten. Wij zijn hier later ook niet meer terug geweest. Daarna naar Belle en het Beest. Een hele mooie voorstelling die een 1/2 uur duurt. Zeker de moeite waard om naar te gaan kijken. Na de voorstelling naar de optocht. Tijdens de optocht kwamen bijna alle Disney figuren gezeten in auto's voorbij. Een kleurrijk geheel. Na de optocht naar de Tower of Terror. De twee dochters zijn de lift ingegaan. Wij zijn met beide benen op de grond blijven staan. Iets te heftig voor ons. Na de lift naar The Great Movie Ride, de Sounds Dangerous, The Magic of Disney Animation om af te sluiten bij One Man's Dream. Om 20.45 uur hebben wij de MGM studios verlaten. Vervolgens een late diner bij IHOP en toen terug naar het hotel. Uitgeput maar voldaan van weer een mooi Disney park.


De nieuwe blikvanger in MGM-studios.


Lights, Motors, Action! Extreme Stunt Show.


Tower of Terror.


De Disney parade.


Belle en het Beest.

Zondag 23-07-2006
Alwaar de laatste dag van onze vakantie. Hij is voorbij gevlogen. Vandaag nog maar een keer naar Magic Kingdom. Een aantal attracties hadden wij bij ons vorige bezoek nog niet gehad en die hebben wij vandaag wel gedaan. Tevens hebben wij nog een aantal shows bezocht. Voor het kasteel was een show van Cinderella waarbij de andere Disney prinsessen aanwezig waren. Cinderella werd tot koningin gekroond. De kinderen wilden nog in Splash Mountain en de Space Mountain. Voor beide attracties fastpassen gehaald want de wachttijden waren meer dan 50 minuten. Ook hebben wij nog fastpassen gehaald voor Peter Pan. Verder heeft onze jongste dochter nog een groot aantal handtekeningen verzameld van de diverse Disney figuren. 's Middags ook nog naar de optocht gekeken. Daarna zijn wij omstreeks 19.00 uur richting uitgang gegaan want het weer begon te veranderen en er hingen donkere wolken boven Disney. Niet veel later begon het te regenen en te onweren. Morgenochtend de koffers pakken en daarna omstreeks 19.00 uur richting Nederland.


De Disney Prinsessen voor het kasteel.


De complete cast van Cinderellabration.


Het begin van de parade 's middags.

Maandag 24-07-2006.
De allerlaatse dag van onze vakantie. Vanochtend hebben de kinderen nog even gezwommen bij het hotel. Om 12.00 uur hebben wij uitgecheckt en zijn wij nog even richting Down Town Disney gereden. Daar hebben wij de allerlaatste souverniers gekocht voor de familie. Daarna nog even naar de International Drive waar wij nog wat gegeten hebben. Vervolgens zijn om om 14.30 uur richting vliegveld gereden. Onderweg hadden wij noodweer. We hebben eraan getwijfeld om de auto langs de kant van de snelweg te zetten. Zo hard regende en onweerde het. Bij het vliegveld aangekomen de huurauto terug gebracht. Daarna naar de incheck balie. Daar wachtte ons een verrassing. Het vliegtuig had een vertraging van 3 1/2 uur. Wij konden wel gelijk de koffers afgeven en kregen een dinerbon van $ 10,-- p.p. om de tijd te overbruggen. Nu zitten wij te wachten op het definitieve vertrek naar Nederland. Lekker makkelijk op het vliegveld kun je internetten zonder dat daarvoor betaald hoeft te worden. Gelukkig was de batterij van de lap-top vol en hebben wij nog kunnen chatten en dit verslag kunnen maken. Op naar het warme Nederland.