Welkom op het Florida Forum!


Dé grootste online community over Florida


 •  » Heb je vragen over je vlucht, accommodatie of autohuur?
 •  » Wil je graag advies voor je reisschema?
 •  » Wil je graag anderen vertellen over je mooie Florida reis?

...dan ben je op het Florida Forum aan het juiste adres!


Ja, ik wil mij graag gratis aanmelden!

p.s.: Geregistreerde gebruikers zien ook nog eens veel minder reclameboodschappen!


Tip! Bouw je eigen Florida fly-drive
Reis met eigen huurauto en ontdek naast de bekende plekken ook charmante vissersdorpjes en verscholen eilanden.


Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 20

Onderwerp: [Reisverslag] Ta2 Gerrit: Alles is anders - Daytona Bike Week 2009

 1. Top | #1
  Moderator Ta2 Gerrit's Avatar
  Ingeschreven
  Sep 2004
  Locatie
  Zwolle
  Berichten
  5.200

  Standaard [Reisverslag] Ta2 Gerrit: Alles is anders - Daytona Bike Week 2009  Jaaaaah, ook dit keer staat het voorjaar voor ons weer in het teken van Bike Week.

  Maar deze keer is alles anders. Nou ja, alles, een beetje dan. De vliegtickets zijn wat duurder, maar we vliegen gewoon weer met United. De auto is uiteraard weer de Equinox (or "almost probably for sure" similar) van unsere deutsche freunde, maar daar blijft het dan ook bij.

  De accomodatie is zeker anders. Zaten we de afgelopen paar Florida bezoeken in de Sunshine Villa, Indian Creek, van Ierse Babbs en Lewsley, deze keer gaan we wat verderop.
  Omdat de Sunshine zo beviel besloten we tijdens de vorige Bike Week om hem maar direct vast te leggen voor 2009. Tot onze grote verbazing stond de availability kalender op rood voor onze tijden, Maart en Oktober 2009.
  Na een (paniek ;-))telefoontje met Lewsley bleek dat ze hun, en de naastgelegen villa van vrienden, samen konden verhuren voor de beide volle maanden, met een borg van 50% van de huur. Een offer you can't refuse, terecht, en met een goede vooruitziende blik op de credietcrisis.

  Erg jammer, maar begrijpelijk, dus moesten we op zoek naar ander onderdak. Nu hebben we al jaren een villa top tien in de PC staan, dus dat was het eerste uitgangspunt om te gaan zoeken.
  Daar staat o.a. ook de op het Floridaforum veelgenoemde Killervilla in, maar ook al heel lang één op Lindfields, die bijna aan al onze wensen voldeed, op de internetverbinding na.
  En laten die nu net hogesnelheids Wifi geinstalleerd hebben. Keus gemaakt en contact gezocht met Joanne Cook, de Engelse eigenaresse.

  Daar komen we al snel mee rond, en doordat we de villa gelijk 2 keer vastleggen (Maart en Oktober) krijgen we al diverse kortingen. Jacuzzi stroom gratis en voor de tweede keer ook de pool heat en korting op de huur.
  Er is alleen één ding, de villa wordt verhuurd van Zaterdag tot Zaterdag, dus de gebruikelijke 10 dagen in Maart moet noodzakelijk verlengd worden. Wat een straf \\/, en dus zitten we vanaf 22 Februari in de Orlando Dream.

  Een andere verandering is voor de doorsnee vakantieganger van minder belang, maar voor ons nog wel ingrijpend. Na jaren onderdelen voor de motoren gekocht te hebben bij Millers Custom Parts en Choppers World zijn we nu overgeschakeld naar J&P Cycles bij Destination Daytona.
  NIet dat we ontevreden waren, maar J&P heeft hier een nieuwe megazaak, met een veel uitgebreidere sortering. De prijzen ontlopen elkaar ook niet veel, maar bij de laatste kon je voor $50.- een Goldcard krijgen, die je een jaar lang minimaal 10% korting geeft, en bij speciale evenementen zelfs meer.
  Die is dus aangeschaft en hij heeft op de huidige bestelling zichzelf al meer dan terugbetaald. De extra weekendtas kan dus weer mee.

  Verder zijn we nog zoekende om de extra dagen in te vullen, maar daarover zal ik jullie middels dit verslag wel konde doen.
  Ellendig toch, over een ruime week moeten we al weer\\/
  Been There, Done That, Will Probably Do It Again.......Many Times...... Reisverslagen:DILLIGAF

  AAA Member (All America Addicted) Mission Completed ! All 50 States Visited

 2. Top | #2
  Moderator Ta2 Gerrit's Avatar
  Ingeschreven
  Sep 2004
  Locatie
  Zwolle
  Berichten
  5.200

  Standaard Re: Reisverslag Ta2 Gerrit - DBW2009 - Alles is anders

  Zondag 22-02-2009
  De wekker loopt een ruim uur vroeger af dan gebruikelijk. Reden is het geplande vertrek van 7 uur richting onze nationale luchthaven om aldaar vlucht 947 van United (en partners) naar Washington te nemen die voornemens is om 12.20 uur te vertrekken.

  Alles loopt op rolletjes, en zo zijn we met een goed uur op P3, waar de Mighty Dodge direct achter het terminalgebouw (ongeveer 20 meter lopen) zijn plaatsje voor de komende 14 dagen vindt. En dat voor 5 eurootjes, dankzij onze blauwe vrienden van de witte zwaan. Twee minuten later zitten we in de bus op weg naar balierij 26 waar we mogen doorlopen naar de “Bag dropoff” omdat we al voorzien zijn van boarding passen.

  Die zijn thuis al afgedrukt dankzij de “online incheck” service van United waar we ons ook gelijk voorzien hebben van EconomyPlus stoelen. Een normaal “hard to get” item, want moeilijk te reserveren, zelfs met een Plus abonnement, maar steevast wel af te blokken (althans sinds dat het systeem er is) bij de “online incheck” . We zijn wel direct onze stoelen voor de vervolg vlucht kwijt, maar daar prikken we twee nieuwe voor. No problemo.

  Ook hier gaan 5 minuten verloren, en zo zijn we dus ruim voor negenen door de douane. Nu hoor ik iedereen denken; “Door de douane ? Niet eens even voor de deur of bij Starbucks op het terras voor een laatste rokertje ?” Nee, deze keer niet, want we hebben via wat blogs, en uiteindelijk via een goed weggestopt persbericht op de website van Schiphol ontdekt dat er achter de douane een aantal rooklounges gecreëerd zijn, waar we dus dapper gebruik van gaan maken. De uitvergrote aquaria die wij bezoeken zitten bij de airline lounges op de eerste verdieping en op de kruising tussen de G en H pier.

  Als gevolg daarvan doen we weer eens een ontbijtje bij café Amsterdam, waar de traditionele uitsmijter met cappuccino er bij Marion weer als vanouds ingaan, net als het broodje bal met een ijskouwe van Freddie bij yours truly. Mijn favoriete geurtje van Hugo B. is in de aanbieding, dus na aanschaf van deze en de nodige tabakswaren wandelen we langzamerhand naar G6 voor de bekende ondervraging. Ook hier geen obstakels en omdat het boarden al is begonnen, kunnen we zo doorlopen naar stoel 22 A en B, om vrijwel direct de ogen te sluiten.

  Ruim 5 uur later, na natuurlijk het vraagstuk “chicken or pasta” opgelost te hebben (met wodka en jus), gaan de ogen weer open en bevinden we ons tussen de zee waar Labradors gewassen worden en de woonplaats van Stephen King, dus dat schiet lekker op. Nog twee en een half uur, die we doorbrengen met een snackpakket, de complimentary Telegraaf op Zondag en vooral veel oogjes toe stuiteren we letterlijk International Airport Dulles op, en in een poep en een scheet zijn we door Immigrations en Customs, nog ruim op tijd voor de verzette vlucht die we in eerste instantie zouden nemen, maar die door die verzetting nog maar een layover van een kleine 50 minuten overliet. Dat vonden we wat weinig, dus werd die kostenloos omgezet naar een latere vlucht, en daar kunnen we nu ruim 3 uur op wachten.  Tijd genoeg om een begin te maken met dit verslag, en eventueel wat te internetten, mits dat lukt. We hebben al diverse pogingen gedaan hier op IAD, maar tot nu toe vruchteloos. Op één of andere manier wil het me maar niet lukken, en ik zal daarbij wel cruciale denkfouten maken, maar ook nu gaat het niet gebeuren. Netwerken zat, en ook onbeveiligde, maar de Vaio heeft er geen zin in. Laat maar, we vermaken ons zo ook wel, met Starbucks en Wendy’s, en een rooklounge in de buurt komen we de tijd wel door, en is het zo 5 voor 7.  Onze laatste vlucht van vandaag heeft iets vertraging, dus uiteindelijk vertrekken we om kwart over zeven richting Orlando. Onze last-minute omschakeling van de stoelen levert wel een kleine upgrade op; we zitten nu Economy-Plus in de breedte. Drie stoelen voor ons tweeën. Ondanks dat het een full flight is. Dat is nog eens symphathiek. De vertraging wordt uiteraard in de lucht weer ingehaald en om kwart na negenen staan we aan de grond op McCoy International Airport Orlando.

  De koffers zijn er ook snel en bij de Alamo balie staat een bescheiden rij. Wel één met veel probleemboekers, dus het duurt even. De inschrijving loopt voor ons probleemloos, “mooie” aanbiedingen blijven voor deze Deekers afwezig, behalve dan de gratis upgrade, die al vermeldt stond in de computer, en die we te danken hebben aan stationmanager Freddie en een megagrote kakkerlak op het dashboard in Oktober. De roach zat pontificaal op ons dashboard en Freddie kon hem niet vangen. Gerrit wel, dus daarvoor wilde hij ons belonen. Omdat ook toen alles al prepaid was, beloofde Freddie een aantekening in de computer te maken voor de volgende keer. De volgende keer is nu deze keer en we konden zo door van de Midsize SUV (waar ook nu geen Equinox te vinden was in de rij van twee auto’s) naar de Standard SUV’s.

  Daar was keuze zat, en we besloten deze keer te gaan voor een Nissan Murano AWD met Georgia plates. De meeste van de andere types (Highlander, 4Runner, Trailblazer) hadden we al eens, of vaker, gehad en deze luxe bolide wilden we ook wel eens proberen. En met de benzineprijzen weer op acceptabele hoogte ($1.85 p/g) moest dat ook weer kunnen. En dus gaan we met brute power de 417 tolweg (2 dollars en 2 quarters) op richting Kissimmee waar we letterlijk te elfder ure aan landen bij onze favoriete Publix supermarkt.

  We mogen nog naar binnen, zelfs de dames van de Deli trekken de plastic handschoenen nog even voor ons aan, en mede door dat we de winkel erg goed kennen staan we een klein kwartiertje later weer buiten met een kar vol boodschappen. Nog een klein stukje naar Lindfields Wellington Loop om ons daar weer te laten verbazen door het mooie huis van Joanne Cook. We hebben er al vele gezien, maar deze Orlando Dream ziet er toch weer anders uit, met een paar leuke verrassingen. Eén ervan is dat er in de keukenkastjes al van alles aanwezig is, wat wij ook al gekocht hadden. Filterzakjes, thee, suiker, siroop (voor de pancakes), zout, peper en allerlei sauzen en kruiden. Dat zijn we hier niet gewend, meestal is alles leeg en schoon gemaakt. Weer wat geleerd, de volgende keer eerst kijken, dan kopen.

  We installeren ons supersnel (de rest komt morgen wel) en gaan op het terras nog even nagenieten van onze aankomst met een sapje en rokertje. De opstandingsteller staat inmiddels op ruim 24 uur, en daar zal nog een uurtje bijkomen voordat we het mega Kingsize bed induiken. Morgen staat een bezoek aan Destination Daytona, en met name J&P Cycles, op het programma, om de eerste aankopen op te halen. Het is dan eigenlijk nog geen Daytona Bike Week, die officieel Donderdag pas begint, maar je kunt de spulletjes maar beter binnen hebben. Of dat allemaal lukt, hoort U nog van ons, net als van het plaatsen van de foto’s, want die zullen zeker gemaakt worden, niet allen van motoren, maar ook van dit huis.
  Laatst gewijzigd door Ta2 Gerrit; 24-02-09 om 16:37. Reden: foto's toegevoegd
  Been There, Done That, Will Probably Do It Again.......Many Times...... Reisverslagen:DILLIGAF

  AAA Member (All America Addicted) Mission Completed ! All 50 States Visited

 3. Top | #3
  Florida Superfanaat
  Ingeschreven
  Oct 2004
  Locatie
  ZH
  Berichten
  2.264

  Standaard Re: Reisverslag Ta2 Gerrit - DBW2009 - Alles is anders

  Gerrit,
  Wil je even kijken of deze nog in Daytona voor de HD dealer staat?
  Ik heb er in oktober lootjes voor gekocht.:-D  Goede reis
  en mooi weer voor de Daytona week.

  Knaapje
  Laatst gewijzigd door Njit; 23-02-09 om 21:20.

 4. Top | #4
  Moderator Ta2 Gerrit's Avatar
  Ingeschreven
  Sep 2004
  Locatie
  Zwolle
  Berichten
  5.200

  Standaard Re: Reisverslag Ta2 Gerrit - DBW2009 - Alles is anders

  We zijn er vanochtend even geweest, en hij stond er niet meer, maar wel een Nissan Murano ;-), want er was nog plek. Ze gaan deze week opbouwen en dan kom je er absluut niet meer in de buurt.

  Maar we gaan het binnenkort wel even checken of je hem gewonnen hebt :-)
  Been There, Done That, Will Probably Do It Again.......Many Times...... Reisverslagen:DILLIGAF

  AAA Member (All America Addicted) Mission Completed ! All 50 States Visited

 5. Top | #5
  Moderator Ta2 Gerrit's Avatar
  Ingeschreven
  Sep 2004
  Locatie
  Zwolle
  Berichten
  5.200

  Standaard Re: Reisverslag Ta2 Gerrit - DBW2009 - Alles is anders

  Maadag 23-02-2009
  Ontwaken doe je op zo’n eerste dag altijd erg vroeg, en zo ook deze keer. Om 6.00 uur lokale tijd staat deze jongeman naast het mandje, en dat is precies op tijd om de nieuwsuitzendingen te gaan volgen. Tenslotte wil je weten wie de Oscars gewonnen hebben.
  En één van de belangrijkste dingen moet nog gedaan worden. De laptop aansluiten. Na de ervaring op IAD en in voorgaande huizen, zou het nu (met Vista) goed moeten gaan, althans volgens de eigenaresse van dit huis. Dus geen kabels van 15 meer door de kamer, of extra “dongels” in de USB poort. En inderdaad, het netwerk is zo gevonden, de verbinding zo gemaakt. Nu het wachtwoord nog.

  Wachtwoord ? Daar hebben we het niet over gehad. Dus gaan we maar zoeken in de boeken.
  Daar is dus niets over te vinden en gaat de speurtocht verder. Eerst wat voor de hand liggende termen ingetypt, maar geen reactie, dus zoeken we verder. De modem is netjes weggewerkt in de masterbedroom, en daar zit een stickertje op met de verlossing.
  Gelukkig, we kunnen aan de gang, en de eerste actie leert dat als je een dag niet op het Floridaforum zit, je gelijk een uur bezig bent om weer bij te lezen. Maar, het werkt en de vroege uurtjes worden doorgebracht met een big smile, en als Marion wederkeert tot het land der levenden, gaan we lekker ontbijten, fijn de tassen uitpakken en heerlijk douchen.
  En dan op weg naar de kust, Ormond Beach here we come, al is het nog wat fris.  De Murano (uiteraard weer voorzien van de bekende stickers) glijdt de Interstate 4 op, die inmiddels de ochtendspits weggewerkt heeft. De komende 65 mijl zijn zo bekend, dat we het met de ogen dicht kunnen doen, en de cruisecontrol doet goede zaken. Iets meer dan een uur later kunnen we zo het terrein van Destination Daytona oprijden, iets wat verderop in de week onmogelijk zal worden, want dan staat het volgepakt met kramen en stands van allerlei motorbouwers, leveranciers en lieden die spullen en kleding op motorgebied willen slijten. Maar nu kan de auto recht voor de J&P megastore geplaatst worden, alwaar we de bestelde spulletjes gaan ophalen. Dat moest een eitje worden, want alles was besteld en zou klaarliggen. Het pakt iets anders uit, en we zijn een uurtje aan het bakkeleien met diverse baliemedewerkers voordat ze er eindelijk van doordrongen dat we toch echt spullen besteld hebben.

  De eerste, vrouwelijke, was niet van het nozelste soort, en al helemaal niet om werk verlegen, en ging na een paar verwoede pogingen over tot waar ze daarvoor mee bezig was; dozen vouwen. Ze gaf het stokje door aan Jason, die er beduidend meer schik in had, en via een intensieve speurtocht erachter kwam dat onze bestelling “net” binnengekomen was en daardoor nog niet in de computer te vinden was. Yeah right, en gij geleuft dat.
  Maar gelukkig lagen er minuten later 12 van de 16 bestelde items op de balie, en met nog wat spontane aanvulling, verlaten we na en forse aderlating van de creditcard het pand. Wel met enige bedenkingen, want de plastic portemonnee werd in eerste instantie onbekend gevonden, dus moest die van Marion er aan geloven. Terloops hoorden we de caissière tegen een collega zeggen dat ze waarschijnlijk iets verkeerds had gedaan, maar wij waren er, na een eerdere skimming (zeg maar elektronisch jatwerk) vorig jaar niet gerust op. Dus moest de kaart vandaag nog maar een keer getest worden.

  Dat zou niet te lang gaan duren, want na een lichte lunch (werkelijk) bij Taco Bell belanden we een uurtje later bij de Lake Buena Vista Outlet Mall aan de SR535, waar we bij Samsonite de verlangde vliegtuigtas op rolletjes vinden en waar de plastic poetlap de test volmaakt doorstaat.
  Even verderop duiken we aan de linkerzijde de parkeerplaats van onze meest favoriete winkel op; de Wal*Mart. Daar waren we deze vakantie nog niet geweest. Voor de fervente shoppers van deze gelegenheden nog even een update. Er is er weer één in de buurt bijgekomen, een Supercenter, direct aan de I4 ongeveer bij de oude Race Rock, maar dan aan de andere kant. Ook wordt er volgende week, 8 Maart, een SuperTarget geopend, hier net om de hoek. Op de kruising van de US192 met de 429, tegenover de Publix komt een shoppingcentre met de genoemde Target en andere winkels, maar ook een Olive Garden en een Longhorn Steakhouse, waar we bij de laatste overigens vanavond heerlijk genoten hebben (bij de andere aan de 192 uiteraard) van de meest malse biefstukken. Een echte aanrader.

  Maar goed, we waren bij de Wal*Mart voor nog wat kleine boodschappen en gingen daar even kijken bij een leuke gadget die we in de customermail, die we regelmatig van deze superwinkelier ontvangen, gezien hadden en onze belangstelling heeft. En zo lopen we twintig minuten later met een Acer One de toko uit. Kunnen we beiden online, en kan ik rustig achter de laptop blijven hangen als Marion contact zoekt met de baas, waarvoor ze nog wat diensten kan verrichten, met een parasolletje aan het zwembad in plaats van achter een bureau met uitzicht op een regenachtig weiland. Een werkelijk schattige aankoop die ook nog eens op Rollback was, zeg maar in de superuitverkoop.
  Als een stelletje Lottowinnaars met een smile van oor tot oor sprinten we daarop naar huis om alles uit te pakken als ware het Sinterklaas.  De Acer doet alles wat hij moet (behalve in het Nederlands willen werken), iets wat een wonder mag heten gezien de ervaringen met de grote broers in de laatste jaren en van de rest van de aankopen blijven onze oogjes ook glimmen. Zo was de eerste dag gelijk een goede,en ook een zeer zonnige in alle opzichten, al kon de temperatuur nog wel een graadje of vijf extra gebruiken, hoewel 20 graden zeker niet verkeerd is. Maar daar gaat aan gewerkt worden volgens de lokale weerman.
  De voedertijd, zoals gezegd bij Longhorn, gaat wonderwel snel. Geen wachttijd en vrije tafels genoeg, zoals bij de meeste restaurants, aan de vrije parkeerplaatsen te zien. En dat om en rond 8 uur, de tijd waarop je normaal zeker een half uur wachttijd mag verwachten. Ook dit vinden wij geen straf, dan ben je mooi eerder thuis om weer aan dit verslag te werken.

  We brengen de avond verder door achter alle schermen, en behoudens een paar telefoontjes vanuit ons huis, waarschijnlijk veroorzaakt door opstandige katten gebeurt er niks bijzonders.
  Morgen zullen we vast wel weer gaan shoppen, maar dan probeer ik ook een gedetailleerd verslag te maken over dit mooie huis, en één en ander te voorzien van wat lichtbeelden.
  Maar dat is morgen, nu moeten we nog de moed vinden om in bed te belanden.
  Laatst gewijzigd door Ta2 Gerrit; 24-02-09 om 16:40. Reden: foto's toegevoegd
  Been There, Done That, Will Probably Do It Again.......Many Times...... Reisverslagen:DILLIGAF

  AAA Member (All America Addicted) Mission Completed ! All 50 States Visited

 6. Top | #6
  Moderator Ta2 Gerrit's Avatar
  Ingeschreven
  Sep 2004
  Locatie
  Zwolle
  Berichten
  5.200

  Standaard Re: Reisverslag Ta2 Gerrit - DBW2009 - Alles is anders

  Dinsdag 24-02-2009
  Vandaag hebben we bestempeld als rustdag. Alsof dat gisteren al niet zo was. Een heen en weertje Daytona (oké, Ormond Beach) is geen werk, en het was een vruchtbaar bezoek.
  We hebben het grootste deel van onze boodschappenlijst al binnen, en dat is een unicum in onze koophistorie. Wat moeten we nu de rest van onze vakantie ? Ach, werk zat. Marion heeft inmiddels al een deel van de Acer terugverdient, want ondanks dat ze eigenlijk al werkeloos moest zijn (maar nog 4 maand uitstel van executie heeft gekregen) is het stervensdruk in de laatste fase van het bedrijf op Hollandse bodem, en had ze voorgesteld om tijdens de vakantie wat bij te werken op de laptop. Gelukkig nu op haar eigen speeltje, dus kan deze jongen ook wat werk verrichten.

  De website van mijn shoppie moet over de kop, en dat is grotendeels gebeurt, maar er moeten nog 600 foto’s bewerkt worden, en daar gaat even tijd inzitten. En ik wil nog een nieuwe startpagina voor mezelf maken, dus we zitten niet stil.
  Maar vandaag wel, in de jacuzzi, of op de rand van het zwembad. En we gaan het huis door lopen om een beetje beschrijving te delen met komende gebruikers. Met foto’s uiteraard.

  We waren in Oktober al stiekem wezen kijken, maar het huis is ook niet echt te missen. In tegenstelling tot de witte, crème of vaak zandkleurige huizen is deze kanariegeel, en regeert de Mighty Mouse, voorheen bekend als Willy, tegenwoordig vooral als Mickey.
  Hij verwelkomt ons al staande op een fontein en is verder overal in en rond deze Orlando Dream Villa te vinden. De foto’s op de website zijn live exact hetzelfde, behalve misschien de cocktails op de jacuzzi, die moeten we zelf inschenken.  Binnengekomen stap je, heel Amerikaans gelijk, de woonkamer binnen, alwaar je struikelt over een grote eethoek, met daarachter een comfy bankstel, met meer kussens dan een mens kan dragen. Links daarvan is een behoorlijke U-vormige keuken, met alle denkbare apparatuur, en aanpalend een breakfast nook, zeg maar een hoekje met een eettafel en 4 stoelen.  Als je binnenkomt kun je gelijk linksaf, achter de keuken langs, naar de slaapvertrekken. Loop je rechtdoor, dan belandt je in de Master Bedroom, waar pontificaal een megagroot Kingsize bed je verrast. Ons eigen bed is groot, 180x220 dacht ik, maar deze is een mooi stuk groter, en ook nog eens een meter van de grond, zodat je je waant in een hoogslaper.
  Naast deze klassiek ingerichte kamer bevindt zich de Master Bathroom, ook van aanzienlijke afmetingen, met daarin een grote douche, een behoorlijk bad, dubbele wastafel en een afgescheiden toilet.  Een stukkie terug en dan linksaf en je vindt de ander twee slaapkamers, één met een Queen bed, en tropisch ingericht, en een themakamer met twee bedden voor de kleintjes met Mickey, Mickey en nog eens Mickey. Tot aan de TV en lichtschakelaars toe.
  TV en DVD vindt je trouwens in iedere kamer, en een voorraad DVD’s is aanwezig. De laatste kamer gebruiken wij als opslag, en deelt de badkamer met de Tropical room. Her en der in de gangen en kamers zijn inbouwkasten, voorzien van beddegoed, veel handoeken, badjassen en spelletjes en genoeg ruimte voor je eigen kleding. De Mickeykamer heeft ook nog een Nintendo.  Dat laatste sluit aan op de ruimte die we nu binnentreden, de garage. Die is omgebouwd tot Gameroom, en voorzien van een poolbiljart, airhockey, microbasketbal en een tafelvoetbal.
  Als klap op de vuurpijl hangt er een beamer aan het plafond, die verbonden is met een Wii van Nintendo en waar je dus op een scherm van 2x2 meter kunt tennissen, bowlen en wat nog niet meer. Dat zullen we nog wel een keer gaan doen deze week. Wat we vooral niet gaan doen is gebruik maken van één van de drie mountainbikes die ook in deze ruimte staan, net als de wasmachine en droger, die we overigens wel aan het werk zetten.  Door de schuifdeuren in de woonkamer komen we onder de lanai a.k.a. porch oftewel afdak, zo U wilt. Een ruim afdak, met poolmeubilair, elektrische barbecue en een hete tobbe, ook wel bekend als jacuzzi, allemaal dingen die we zeker nog meermalen gaan benutten.
  Voor de porch ligt op het zuiden, dus de hele dag zon,het zwembad, verwarmd en wel op ons te wachten. Het enige waar je voor moet waken is dat je constant aangegaapt wordt door allerlei duistere figuren. Vanuit de tuin staren achtereenvolgens een vent met een rood masker, een groen echtpaar met een ezel (zouden dat Jozef en Maria zijn) en een koppel met enorm grote zwarte oren. Om bang van te worden, maar ze schijnen hier in de omgeving bekend te zijn, dus dat stelt ons gerust.  Kortom, een zeer kompleet huis, wat na één dag al gestegen is naar nummer één in onze persoonlijke top tien van Florida huizen. Het heeft werkelijk alles wat wij wensen (zwembad, internet, lanai en ligging is een must, jacuzzi een wens en gameroom een bonus) en is daarnaast ook voorzien van allerlei extra’s die je normaal niet zo gauw vindt.
  Veel speelgoed voor kids, ook bij het zwembad (dus ook voor ons), hulpstukken voor diezelfde kinderen (kinderstoel, wiegje, plastic eetgerei), meer dan voldoende linnen en de al eerder genoemde keuken en kookspullen. Werkelijk ongekend.
  Het lijkt wel een reclamespot, maar we zijn er erg blij mee en willen dat gewoon laten zien. En dat allemaal voor een 450 euro per week, dat is toch zeker niet verkeerd.
  Is er dan niks mis mee. Ach, er zijn wat lamellen stuk, en de jacuzzi heeft wat tijd nodig om op 10 graden te komen, maar verder hebben we vooralsnog niks kunnen ontdekken.

  Zo is het verslagje van een rustige dag toch nog weer een heel verslag geworden, en ga ik dit zo met een fruitig sapje in de hand, in de zwembroek en voorzien van beeldmateriaal (nog wat primitief, want ik moet nog thuis worden met de Canon, ook iets voor deze vakantie) op het forum plaatsen. En morgen is er weer een dag, alleen dan nog wat warmer \\/.
  Laatst gewijzigd door Ta2 Gerrit; 25-02-09 om 01:08.
  Been There, Done That, Will Probably Do It Again.......Many Times...... Reisverslagen:DILLIGAF

  AAA Member (All America Addicted) Mission Completed ! All 50 States Visited

 7. Top | #7
  Moderator Ta2 Gerrit's Avatar
  Ingeschreven
  Sep 2004
  Locatie
  Zwolle
  Berichten
  5.200

  Standaard Re: Reisverslag Ta2 Gerrit - DBW2009 - Alles is anders

  Woensdag 25-02-2009
  It’s sixfiftheen and the sun is rising, vandaag gaan we mallen.
  Ben je mal ? Nee, dat is niet het geval, maar er staan nog wat boodschappen op het lijstje en dat kun je maar beter afgewerkt hebben. Op het programma staan de LBV en Pr1me Factory Outlets voor wat spijkerbroeken, de Florida Mall voor Ritz Camera’s en JCPenney’s , en heel misschien nog de Premium Outlets en de Mall at Millenia om maar niets te missen. En anders doen we die een andere keer, want we willen zeker nog even in de Discovery Store (MaM) kijken.

  Maar eerst gaan we het nog even over voedsel hebben. Hadden we Maandag een paar fantastische Flo’s biefstukken bij de Longhorn Steakhouse (Thnx Assie 71), gisteren werd het Houlihans, hier net om de hoek. Het restaurant ziet er werkelijk schitterend uit, met een grote bar binnen en buiten, en diverse eetzalen, waarvan ook enkele overdekt en verwarmd buiten. En het voedsel smaakt bijzonder goed, althans de Mustard Encrushed Salmon en de Garlic Stuffed Chicken op zeker, en aan de achtergelaten lege borden te zien denken de andere klanten er ook zo over.
  Dat we die nog niet eerder ontdekt hebben is ons een raadsel, maar dat we hier vaker naar toen zullen gaan is zeker. En nu op naar de shopping malls.

  We ontbijten wat, horen op het nieuws van de crash van Turkish Airlines op Schiphol en na de rituele wassing stappen we in de Murano op weg naar de eerste stop; Wal*Mart. Dat is een dagelijkse stop, maar ook hier vinden we niet wat we ook gisteren al gezocht hebben. Dan maar naar de eerste liefde, wat Wal*Mart betreft dan, die naast Medieval Castle aan de 192.
  Diezelfde 192 is op een punt ter hoogte van Dyer Blvd aan de voor ons goede zijde (westbound) helemaal afgezet door oom Agent. Waarom ? Vraag het ons niet, wij mogen door.
  Bij deze Wal*Mart hebben ze het gezochte. Nu we daar toch zijn schieten we door naar de Home Depot , ook een vast adres, want we zijn nog wat bouten nodig, die ze overigens niet hebben. Ze verwijzen ons door naar Ace Hardware , iets wat ik zelf al bedacht had, en waarvan ik weet dat er één op onze weg (OBT) naar de Florida Mall ligt.

  De Aces hebben de RVS button en sockethead bouten, want ze hebben er alles. Dus vervolgen we onze weg naar de FM, waar JC Penney ons eerste geld pakt en Ritz de beoogde invulflitser voor de Canon op voorraad heeft. Die Mall is zo giga-uitgestrekt (en de beide winkels liggen aan de uiteinden) dat een uur en een beetje zo weg is. Via de erg drukke Sand Lake Road, en sluipdoor Universal Boulevard komen we bij Pr1me Outlets waar onze belangstelling vooral uitgaat naar de Levi Outlet en de VF (Lee en Wrangler jeans).
  Maar eerst duiken we de, ook hier al gevestigde, Harley Davidson kledingstore in waar 40 tot 50% korting wordt gegeven, en zelfs nog meer als je 2 dezelfde items neemt. Nu wil het geval dat we voor 2 vrienden een vest mee moeten nemen, dus die hebben ze nu voor minder dan half geld. Ook de beide jeansboeren krijgen een donatie, waarbij het vermelden waard is dat de VF niet in de Pr1me zit, maar in de nieuwe annex, Pr1me Outlet Marketplace, die iets terug, aan de rechterkant vanuit Pr1me gezien aan International Drive zit.

  En zo is er een uurtje of zes omgevlogen, en volgens onze voeten moeten we weer terug naar ons dorp aan de 192 West. En dat lukt wonderwel binnen een kwartier. Ongekend, er is bijna geen kip op de weg, bij wijze van spreken. En dat rond het uur van zes.
  De Publix voorziet ons van spullen voor de barbecue, en die steken we even later aan= in het stopcontact. Het smaakt (bijna) allemaal erg goed, en ter relaxatie steekt de auteur zijn moeie voetjes nadien nog even in de 100 graden van de hete tobbe. Heerlijk.  Uitgeweekt en tot rust gekomen is het tijd voor de TV en PC. Verslagje maken en tegelijkertijd nieuwe afleveringen bekijken van Criminal Minds en CSI New York, het moet toch niet gekker worden. Je wordt en wel lui van, dat gesjok in die winkels, en ondanks het ontspannende verblijf in de jacuzzi hebben de oogjes het moeilijk.

  Maar geen pardon, het verslag moet af, want morgen wacht weer een nieuwe dag en dan gaat er geknald worden. Eerst bij Riegs, en later bij de bikerparade in Old Town
  Been There, Done That, Will Probably Do It Again.......Many Times...... Reisverslagen:DILLIGAF

  AAA Member (All America Addicted) Mission Completed ! All 50 States Visited

 8. Top | #8
  Moderator Ta2 Gerrit's Avatar
  Ingeschreven
  Sep 2004
  Locatie
  Zwolle
  Berichten
  5.200

  Standaard Re: Reisverslag Ta2 Gerrit - DBW2009 - Alles is anders

  Maar geen pardon, het verslag moet af, want morgen wacht weer een nieuwe dag en dan gaat er geknald worden. Eerst bij Riegs, en later bij de bikerparade in Old Town

  Dat stond er, dus geen paniek :wink: we gaan alleen maar een beetje schieten O
  Wordt voor Marion de eerste keer, dus hopenlijk veel voer voor een verslag :mrgreen:
  Been There, Done That, Will Probably Do It Again.......Many Times...... Reisverslagen:DILLIGAF

  AAA Member (All America Addicted) Mission Completed ! All 50 States Visited

 9. Top | #9
  Moderator Ta2 Gerrit's Avatar
  Ingeschreven
  Sep 2004
  Locatie
  Zwolle
  Berichten
  5.200

  Standaard Re: Reisverslag Ta2 Gerrit - DBW2009 - Alles is anders

  Donderdag 26-02-2009
  Vandaag wordt het weer een rustdag. Zo lijkt ons huis zo langzamerhand wel een rusthuis, maar na de sjokdag van gisteren is dat voorwaar geen straf. Marion spendeert een groot deel van de ochtend aan werken voor de baas. Nee, niet voor mij, maar voor die onverlaat die zo nodig de onderdelen voor de trucks met de vliegende kip uit Zweden vanuit België moest gaan verkopen. Maar goed, ze heeft dat nu eenmaal zo besloten, en werken op je rustdag, naast het zwembad mag ook niet als straf worden beschouwd. Typen en dippen, de ideale combinatie.

  De temperatuur doet vier- vijfentwintig graden en de zon is volop aanwezig, dus gaan we vandaag maar eens een binnenactiviteit doen, logisch toch. We gaan naar de Orlando Gun Shop a.k.a. Rieg’s om daar wat kruit te verschieten. Het wordt Marion’s eerste aanraking met schiettuig, dus dat belooft wat.
  De schietbaan bevindt zich nog net aan South Orange Blossom Trail (SOBT) die een stukje verder op de kruising met de I4 overgaat in NOBT. Het is een gedeelte waar de “gewone “ toerist niet gauw zal komen, die eindigt meestal bij de Florida Mall. Zo gauw je van daar uit naar het noorden allerlei tweedehands autohandelaren, pawnshops en winkeltjes met XXX op de gevel aantreft, dan weet je dat je goed zit. Hier ergens zit Riegs.

  Ik was er al bekend, dus wij nemen vanuit Kissimmee de I4 en dan afslag SOBT. Ongeveer 3 blocks op deze weg vindt je ze aan de rechterkant in een shabby wit gebouwtje.
  Even de papieren invullen en dan met wapens naar keuze de baan op. Ik ben al ervaren (volgens Rieg), dus kan het mijn vrouw mooi voordoen. We hebben allebei een Glock 9mm, waarvan voor Marion de kleine vrouwenuitvoering, de G26. Ik leg uit hoe te laden, hoe de handen te houden, en vooral op te passen voor de terugslag van de slee, en de gewone terugslag. Niet te hoog mikken, dus.. Haar tegenstander is de aloude Osama Bin Laden.
  Ze probeert het en vindt het hee – le – maal niks, dat geschiet. Wonderwel raakt ze de terrorist op een meter of 6 à 7 nog wel behoorlijk. Beter dan de Engelse jongen naast haar die op 4 meter afstand het nog presteert langs het bodysized doel heen te schieten. Maar na drie magazijnen (à 7 kogels) is ze het echt compleet zat.
  Zelf knal ik er lustig op los met de grote Glock G17, later met die van Marion en nog later met een FN-P9, die overigens een stuk fijner schiet , te zien aan het bullseye doel die op 12 meter toch meer dan de helft van het doosje patronen in het zwarte midden heeft zitten. Ik vindt dit leuk, en het gaat me ook altijd goed af, wat het uiteraard nog leuker maakt.
  Maar na 200 projectielen de ruimte ingeslingerd te hebben, vind ik het ook wel genoeg en koersen we weer naar Lindfields, waar het zwembad ons lonkt.
  Het 25 graden warme zonnetje houd ons lekker in de pool, maar voordat we er uit beginnen te zien als een Sharpei, moeten we ons opmaken voor de versterking van de inwendige mensch. De lunch is er letterlijk bij in geschoten, dus eten we wat vroeger dan normaal, en de keuze valt vandaag op de Cracker Barrel , het bekende familierestaurant met de belachelijk lage prijzen. Eenvoudig doch goed eten, en voor 33 dollar, inclusief 20% tip (zo’n beetje de helft van voorgaande dagen) kun je begrijpen waarom dit restaurant tot één van onze favorieten behoort.

  Dan gaat de rit naar Old Town, na eerst nog even een Wal*Mart aangedaan te hebben,voor de Thursdaynight Bike Night. Parkeren doen we uit gewoonte aan de overkant, want de parkeerplaatsen achter Old Town zijn vaak vol, of je moet van marathonlopen houden.
  Nu is het een kwestie van even oversteken, en de auto staat veilig en ruim oor één van de grote souvenirshops. Met de Bike Night zijn we snel klaar. Er staan weliswaar een paar honderd motoren, maar, voor ons, niet veel bijzonders. Als je zelf niet motorrijdt, of niet één (of meerdere) motoren bezit, zal dit best een spektakel zijn, maar wij hebben en doen beide, dus vandaar dat we het niet bijzonder vinden. Veel standaard fietsen, hooguit opgeleukt met veel gekleurde LEDs. En tenslotte moet Bike Week nog beginnen. Daar zullen we nog genoeg bijzonders zien en fotograferen.
  Dus gaan we weer snel huiswaarts, waar een nieuwe aflevering van CSI (Las Vegas) op ons wacht. En met een verrassend geheel; veel van de oude personages zijn verdwenen. Maar goed, dat is met een andere favoriet, ATWT, ook al het geval, of de oude karakters worden gespeeld door nieuwe mensen.
  Wat (tot nu toe) nooit veranderd is de afsluitende favoriete TV uitzending van ons deze avond; de Tonight Show met Jay Leno. Geweldig vindt ik dat. En nu maar hopen dat het verslag af is voor dat dat begint.
  Morgen is (al weer) een rustdag, waar, net als vandaag, een klein verslag uit zal rollen.
  Been There, Done That, Will Probably Do It Again.......Many Times...... Reisverslagen:DILLIGAF

  AAA Member (All America Addicted) Mission Completed ! All 50 States Visited

 10. Top | #10
  Moderator Ta2 Gerrit's Avatar
  Ingeschreven
  Sep 2004
  Locatie
  Zwolle
  Berichten
  5.200

  Standaard Re: Reisverslag Ta2 Gerrit - DBW2009 - Alles is anders

  Vrijdag 27-02-2009
  Vandaag is het dus Vrijdag. In sommige culturen een rustdag, in andere culturen een reden om in de spiekerbroek op kantoor te verschijnen. In goed Nederlands noemen ze dat “Casual Friday”, en wij besluiten vandaag beide culturen te verenigen.
  Geen spiekerbroek, maar in de zwemkleding de hele dag op je dooie rug, al dan niet in één van de twee aanwezige wateren. We zijn voornemens vandaag het landgoed niet te verlaten, behoudens een bezoek aan een bijpassend restaurant; T.G.I. Fridays.

  We doden de tijd met wat werk, wat zwemmen en af en toe wat eten en drinken. Lunchen doen we ook al met Fridays, want die liggen tegenwoordig ook al in de lange vriesgangen bij de supermarkt. Quesadilla’s en Buffalo Wings, zo uit de vriezer in de wave, een echte aanrader.
  Spectaculaire dingen zijn er niet te verwachten, al is de aanwezigheid van een leguaan (of was het nou een Gecko), die in de kooi zit en er graag uit wil, een fotomoment waard.
  Minder wordt het als je je onbespied waant, en er stiekem een foto van je wordt genomen. Gestrande walvis wordt je dan genoemd.  Nou dat waren dan weer de hoogtepunten van de dag. Ik heb behoorlijk wat foto’s kunnen bewerken voor mijn studio-website, een begin gemaakt met een nieuwe website, Marion heeft nog wat werk weggewerkt, de temperatuur was 27 graden en de zon vrijwel constant aanwezig. Meer is er niet te melden.
  Of het moet het bezoek aan Friday’s zijn, waar ik deze keer niet voor de JD ribs ben gegaan (wat steeds vaker gebeurd), maar voor iets nieuws op de kaart. Een combo van een 6 ounce Sirloin met Bacon Wrapped Shrimp, in een alleszins acceptabele, bijna Europese, portie.
  Je kunt vele combinaties maken, en laten glaceren met Jack Daniels BBQ- of de overheerlijke Glaze saus. Een goede zet van meneer Vrijdag, die we zeker nog een keer gaan testen.

  Ook vandaag was de wachttijd bij het restaurant vrijwel nihil, hooguit 15 minuten, dus we waren, na een bezoek aan de Publix snel weer thuis. Morgen wordt alles anders, want dan gaan we naar Daytona. Ook dit wijkt weer af van wat we normaal op de eerste Zaterdag van Bike Week doen.
  Normaal gaan we die dag naar Gainesville voor de All Harley Drag Races, maar die zijn voor dit jaar, mede door de crisis, afgelast. Het hele seizoensprogramma is door gebrek aan sponsoring gehalveerd en daar is Gainesville een slachtoffer van. Dus reizen we maar af naar, nog een keer, Ormond Beach, en aansluitend naar Daytona Beach Main Street.
  Maar daarover morgen meer, hopelijk met veel foto’s, waarvan een selectie hier zal verschijnen, en de rest te zien is op onze reissite www.dilligaf.nl.
  Been There, Done That, Will Probably Do It Again.......Many Times...... Reisverslagen:DILLIGAF

  AAA Member (All America Addicted) Mission Completed ! All 50 States VisitedForum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •