Hierbij een kort verslag van onze belevenissen en ervaring van een korte trip en daardoor ook kort verslag van onze reis.
Dag 1
Zaterdag 18/10 met United via Chicago naar Orlando (althans dat was de bedoeling).
Na het inchecken alwaar we bijna weer anders kwamen te zitten (zie eerdere ervaring onder United) zaten we optijd in het vliegtuig. Alleen het duurde en duurde. Na enige tijd werd ons verteld dat het raam bij de piloot defect was en moest worden gerepareerd wat niet goed lukte. Dus ons werd verzocht het vliegtuig te verlaten (wel met lunch bon) en om 16:00 uur terug te komen.
Je snapt dat de aansluitende vlucht hierdoor niet haalbaar was. Alles zou er aan worden gedaan om dat op te vangen.
Aangekomen in Chicago was er nog niets geregeld en moest voor bijna ieder worden gezocht of en wat er mogelijk was naar de diverse doorgaande verbindingen.
Wat wel tijdens de vlucht opviel is dat er zoveel gedronken mocht worden en gratis als je wilde.
Wij stonden gelukkig bij een loket met een lieve en pientere meid, want het lukte haar om de volgende ochtend via AA een vroege directe vlucht naar Orlando te regelen. Wij met dinerbon ($15,00) naar het Hilton op de luchthaven om te slapen enz. Nu is er in het Hilton nu weinig te eten voor $15 maar goed. Wel goed een paar uurtjes kunnen slapen.
Dag 2
Aangekomen op Orlando ging alles als een speer. De auto bij Dollar opgehaald. Geen extra verkoop gesprek oid. Of het moet de verkoop van de Tollpass zijn geweest. Wij hebben hem genomen (special price $18,95). Wellicht aan de hoge kant, maar nergens voor een poortje in Florida stoppen, gewoon de speciale lanes. Scheelt rondom Miami echt heel veel geklooi.
Snel op weg naar ons hotel Hampton Inn South of Universal.
Simpel hotel, maar netjes, vriendelijke bediening,simpel ontbijt inbegrepen ook internet en dichtbij de parken. Omkleden en direct door naar Seaworld.
Blijft toch een geweldig gebeuren daar, wel veel aan het verbouwen en geen watershow.
Dag 3
Deze dag stond in het teken van Epcot. Drukte veel reuze mee, dus overal ingeweest. 's Avonds was de bedoeling OldTown en even naar Churchstreet kijken. Toen we daar aankwamen werd een van de reisgenoten heel beroerd (1 atractie teveelops en moesten we terug naar het hotel. Wat ik zo even snel zag is Churchstreet inderdaad bijna geheel uitgestorven, maar aan de andere kant van de spoorlijn zag het er heel gezellig uit. Zieke naar bed en wij naar Red Lobster. Goed eten voor een heel vriendelijke prijs.
Dag 4
MGM o nee Hollywood movie.
Viel tegen. Beetje teveel oude dingen en alles volgepropt. De backstage tour bv was niet te vergelijken met vroeger. Leek ook niet te zijn opgeknapt enz.
Dag 5
Via een vroege ballonvlucht (blue balloon), wat een leuke ervaring is, door naar Ft Myers voor Hampton Inn & Suites Ft. Myers Beach. Dit hotel ligt ver buiten de bewoonde wereld (wel weer netjes enz).
Eerst een tussenstop gemaakt bij Edisonhouse. Ook hier had ik betere herinneringen aan. Was te netjes en opeens een stenen gebouw wat dienst deed als museum.
Dag 6
Via de Everglades naar Miami. Jammer genoeg zulk slecht weer dat we geen boottocht hebben gedaan.
Ons hotel hier was Howard Johnson Plaza Hotel Dezerland Beach & Spa. Vergane glorie en geen aanrader.
's Avond naar Bayside geweest. Blijft netjes, leuk en gezellig.
Dag 7
Stukje de Key's opgereden om daarna naar FortLauderdale te gaan voor de mall "SAWGRASSMILLS". Hij is groot en de prijzen divers. Dure winkels en outlets door elkaar.
Dag 8
De auto zonder problemen weer ingeleverd. Busje naar vliegveld en snelle incheck en geen douane problemen op weg naar Washington.
Op Washington binnen 20 minuten bij de juiste gate voor Amsterdam. Vlak voordat we op zouden stijgen (stonden nog 2 vliegtuig voor ons) kwam er een vertrek verbod ivm noodweer. Motoren uit. Duurde gelukkig niet zo lang en tijd werd in de lucht ingehaald. Was wel een soort bobbaan oid; wat een turbulentie. Hier moest alles waar alcohol inzat worden betaald. Vraag me dus af of dat bij de verschillen van Washington hoort tov Chicago of dat we via Chicago voordeel hadden van de vertraging enz.
Nou is het weer over :cry: