Welkom op het Florida Forum!


Dé grootste online community over Florida


 •  » Heb je vragen over je vlucht, accommodatie of autohuur?
 •  » Wil je graag advies voor je reisschema?
 •  » Wil je graag anderen vertellen over je mooie Florida reis?

...dan ben je op het Florida Forum aan het juiste adres!


Ja, ik wil mij graag gratis aanmelden!

p.s.: Geregistreerde gebruikers zien ook nog eens veel minder reclameboodschappen!


Tip! Bouw je eigen Florida fly-drive
Reis met eigen huurauto en ontdek naast de bekende plekken ook charmante vissersdorpjes en verscholen eilanden.


Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: [Reisverslag] Calenzia: Orlando-Everglades-Keys-Naples-Orlando 2007

 1. Top | #1
  Regelmatige Bezoeker
  Ingeschreven
  Feb 2007
  Berichten
  29

  Standaard [Reisverslag] Calenzia: Orlando-Everglades-Keys-Naples-Orlando 2007

  Ons reisverslag van wat we met zijn tweeen tot nu toe meegemaakt hebben. De foto's en video's kunnen we er nog niet bij plaatsen want daarvoor missen we de kabeltjes.

  Verder is het meenemen van een laptop erg handig gebleken, in bijna alle hotels is goede internet ontvangst. En als je (een avond van te voren) via internet een hotel boekt ben je vaak een stuk goedkoper uit dan wanneer je de normale tarieven bij het hotel zelf betaald.

  Enfin:

  Dag 1, Maandag 15 oktober 2007

  Na een voorspoedige reis naar Amsterdam, om daar op het vliegtuig naar Orlando te stappen, blijkt de in-check vroeger dan verwacht. 12:01 werden we al bij de wachtruimte voor het vliegtuig verwacht. Wij dus
  haasten naar de gate, bleek het vliegtuig gewoon 13.40 te vertrekken zoals gepland. We waren gewoon met heel veel mensen en ze wilden natuurlijk alles er ruim op tijds in hebben.

  Tijdens het vliegen heeft onze rechtstreekse vlucht een tussenstop gemaakt op Ijsland. 1 van de passagiers was onwel geworden. Na een paar minuten hadden ze al in de gaten dat dit niet zomaar iets was. Een oudere man had een hartaanval. Bij aankomst op Ijsland was er een ambulance en medewerkers ter plaatse. Het vliegtuig stond in IJsland nog ongeveer een uur aan de grond, recherche moest eerst een veiligheidscheck doen, daarna konden we eindelijk op weg naar Orlando. De rest van de vlucht is voorspoedig verlopen.

  Bij aankomst moesten eerst langs tig verschillende douanes. Onze koffer ophalen en daarna weer afgeven. Met trams werden we vervoerd van de aankomsthal naar de centrale hal, waar we onze koffers konden ophalen.
  Daar moesten we nog een keer langs de douane waar we het groene formulier en die verschillende kritische vragen had, zoals wat we als beroep doen, hoelang we blijven, of we onlangs op een boerderij zijn geweest, nogmaals hoewel we hier blijven, etc. Op alle Ja/Nee gewoon maar nee opgeantwoord. Daarna moesten er een hoop stempels gezet worden en er werd ONE op ons grijze formulier gezet.

  Bij een andere douane poort moesten we onze schoenen uittrekken en deze gingen apart met de handbagage en jassen door een rontgenpoort. Weer en andere checkpost waar we het grijze formulier in moesten leveren kregen alleen een kritische vraag waarom er in koeie letter ONE op het formulier stond geschreven als we met zijn tweeen waren, tja dat had de vorige persoon van hte groene formulier opgeschreven en dat klopte dus niet, na het tonen van de paspoorten mochten toch gelijk door.
  Beetje vreemd dat bij het uiteindlijke afhalen van de koffer we zo naar de uitgang kunnen lopen zonder enige check (dus iemand kan zo iemand anders koffers meenemen) maar ondanks alle eerdere wazige checks kijkt dus hier niemand naar ?! (wie het snapt mg het mij uitleggen..)
  Na al deze rompslomp konden we eindelijk naar de autoverhuur bij het vliegveld. Eerst hebben we de verkoper moeten overtuigen dat we echt geen grotere auto hoefden en echt niet al die extra's, voordat we naar onze "kleine" ter grootte van een renault megane die we thuis rijden, konden. Het was heel even zoeken voor het hotel, maar die hebben gelukkig toch nog binnen een half uurtje gevonden. Daar aangekomen en ingecheckt kwamen we in onze kamer aan. Deze was super ruim en met een tv, eigen badkamer, bureau en twee tweepersoonbedden. Moe namen we plaats in ons bed in afwachting voor de rest van onze vakantie.

  Dag 2, Dinsdag 16 oktober 2007

  We hebben een flex-5 pas dus 5 parken gedurend 14 dagen onbeperkt toegang tot Universal parken en Sea world, was goedkoper dan 3x enkele entree.

  Mooi en erg warm weer dus gelijk maar naar Wet&wild aan de overkant van ons hotel. Daar had Angelina een erg lekkere, maar o zo vette tacosalade, waar ongeveer drie blaadjes sla in zat een berg gehakt, een toef Gaucomolo en een toef zure room, dit alles in een schaal van gefrituurde taco, Patrick daar en tegen had een hele kale hamburger. Van de waterglijbanen vonden we Disco H2O het leukst. In een rap tempo in een tweepersoonsband van de glijbaan halverwege kwamen we in een turbotol met lichten en jaren 80 discomuziek en licht en watereffecten.

  De Universal parken lagen op 15 minuten loopafstand van het hotel dus in de middag zijn we de waterattracties in Island Of Adventures gaan doen. Eerst de spidermanatractie, waar bij je met een 3d brilletje op een gegeven moment spiderman voor je neus op het karretje ziet. Hij neemt je mee op 1 van zijn wilde tochten. Daarna dus een wateratractie. Het met het bootje van zo'n glijbaan af gaan viel wel mee, daar werden we niet zo nat van, maar daarna als je het niet verwacht wordt door een waterval zeiknat gespoten.

  Dag 3, woensdag 17 oktober 2007

  Seaworld, 's-morgens erg rustig, gelijk in de Kraken (erg vette achtbaan) en mooie en grote attractie met waterboot, diverse shows met als laatste als hoogtepunt de Shamu killerwhale show, een mooie maar erg op en (over de) top Amerikaanse show.

  Na het applaus voor al onze troepen, wat semi religeus sentiment en het volkslied, volgt een film van een jongetje wat een houten hangertje maakt, de zee op gaat en een killerwhale ontmoet. De jongen groeit op en wordt de trainer van Shamu.

  Op het einde mag een klein meisje uit het publiek dichtbij komen bij het killer whale, na applause etc. krijgt ze na een ceremonie ook zo'n hangertje en wordt ze op het scherm geprojecteerd ... klappen ... etc ...

  Vervolgens wordt "de bijzondere hanger" na de show bij de uitgang met honderden tegelijker verkocht, yes we zijn in Amerika ....

  Dag 4, donderdag 18 oktober 2007

  In eerste instantie een twijfel over welk park te bezoeken, Bush gardens of Universal. We hadden al uitgevonden dat er een bus vanuit universal naar Bush gaat. Dus houden we het even in het midden en gaan op weg naar Universal. Daar aangekomen staat de bus er nog. Wij vragen of we nog mee kunnen en yes we kunnen. Nog maar net ingestapt en we gaan op weg. Na een paar tussenstops komen we in Tampa aan bij Bush Gardens.

  Het park is in Afrikaanse stijl. Als eerste hebben we de Katunga show gezien over een Afrikaanse meesterverteller met zijn vier leerlingen. Een show met dans, muziek, lion-king achtige decoren en mooie effecten. In ieder geval een aanrader voor wie nog naar Bush Gardens gaat en graag een show ziet. Na met het treintje een stuk van het park en dieren gezien te hebben kon natuurlijk de Sheikra, 1 van de zeven achtbanen, niet uitblijven

  Dag 5, vrijdag 19 oktober 2007

  De Avond van tevoren hebben we voor de zekerheid geinformeerd bij de balie van Quality inn (het hotel waar vanuit we zouden vertrekken) of we daar goed waren voor manatees tour. De meisjes (van rond de 20) aan de balie wisten van niks. Het huisNummer klopte toch volgens de papieren. We hebben het er maar bij gelaten en zijn op goed geluk de volgende ochtend naar de Quality in gegaan. Na tien minuten zenuwachtig binnen gezeten te hebben kwamen we er achter onze coupon vergeten te zijn. De bus kon elk moment komen dus was er geen tijd meer om hem op te halen. Gelukkig zagen we dat er in dit hotel internet bij de lobby was. In het ergste geval konden we daarop de coupon laten zien (geen printers). In ieder iets om terug te kunnen zeggen mochten ze moeilijk doen.

  Na vijf minuten zijn we maar buiten gaan staan en zagen we daar een witte bus staan. Daar zijn we naar toe gegaan en op de shirt van de reisleider stond in kleine letters "Dolphin Tours" de organisatie waarmee we de Manatee toch gingen doen. De reisleider vroeg om ons coupon en deed even moeilijk, maar had geen tijd om mee naar de lobby te gaan om de coupon op de mail te zien, dus mochten we toch mee.

  Na een Ontbijt bij Sizzlers (met waffels, ijs en allerlei andere overbodige dingen), varen met een propellorboot bij Crystalriver, een paar dolfinen gezien, zwemmen met Manatees, natuurpark Homossa daar een uitgebreid lunchpakket met een broodje ham/kaas m&m koekjes, Tortillachips, Fruitbakje, flesje water en een vruchtpakje, eekhoorntjes dol op Tortilla chips ze pikken het gewoon uit je hand, na 10 minuten in het park regenbui dus verder weinig gezien van het park.

  Dag 6, zaterdag 20 oktober 2007

  Het weer was behoorlijk slecht dus daarom 's-morgen op pad naar de Florida Mall, 's-middags was het opgeklaard (zelfs zonnig en warm) dus op naar Universal studios, na sluitingstijd Universal nog ff IOA (gaat pas 7:00 dicht)

  Dag 7, zondag 21 oktober 2007

  Universal studios 's-morgens, en IOA 's-middags totdat het om 5:00 ging stortregenen en geschuild bij Starbucks Coffee.

  Dag 8, Maandag 22 oktober

  We waren 's-morgens op tijd vertrokken en kwamen rond half 12 aan in Titusville, inchecken ging nog niet, er was een net Mexicaans restaurant voor de deur dus hier gegeten, en 's-middags nog tijd hadden om te gaan kijken bij het Kenedy space center, Titusville, hotel overboekt wij hadden 2 weken van te voren geboekt met "late arrival"garantie en alles, en wij kregen dan ook zonder problemen een kamer, wel een trucker voor de deur die vanaf 3 uur s'middags tot 10 uur s'avonds de motor aan had staan, meneer had 100 dollar betaald voor een kamer die hij niet had gekregen en vond dus dat hij er op zijn minst op 3 parkeerplaatsen mocht staan met de motor stationair draaiend zodat zijn airco werkte.
  Na een hoop discussies buiten, ging uiteindelijk de motor uit.

 2. Top | #2
  Regelmatige Bezoeker
  Ingeschreven
  Feb 2007
  Berichten
  29

  Standaard Re: Reisverslag Calenzia Orlando-Everglades-Keys-Naples-Orlando

  Vervolg (bericht werd te lang):

  Dag 9, dinsdag 23 oktober

  In Titusville (Noord) de Space lancering gekeken, er is (einde Garden Street) een brug - eiland - brug en personeelsingang Kennedy Space Centrum, de tweede brug was natuurlijk voor het publiek gesloten.
  Maar op het "ik noem het langgerekt eilandje" was ruimte om de lancering van relatief korte afstand te bekijken. We waren er al om 8:00 AM, er het was toen voor 70% vol wat betreft parkeerruimte.

  Om 11:40 werd uiteindelijk de shuttle succesvol gelanceerd =D>, afstand was behoorlijk maar het was dankzij het heldere weer goed te zien en te horen. Erg mooi om meegemaakt te hebben.
  Na de foto's en video materiaal bekeken te hebben onder een afdakje (was wat relaxteer dan in de file aansluiten) waren we na een half uurtje ook aangereden richting West Palm Beach voor een overnachting in een (chique) Best Werstern hotel.

  Dag 10, woensdag 24 oktober

  's-morgens op tijd op, en richting Homestead en de Everglades. Is ff wat anders dan Sea-world en Universal parken.
  Dit state-park is absoluut niet commercieel, er zijn geen eet tentjes e.d. met wat geluk vindt je hier en daar een drank en chips automaat.
  En de entree valt ook mee, 10 dollar per auto en geldig voor een hele week. We hebben hier alleen de eerste 2 trails gedaan, eerst de Gimbo (of zoiets) trail, een kort wandelpad door de bossen, was niet zo heel bijzonder de diersoort die hier het best vertegenwoordigt was is de muskito.

  Enfin, na deze trail het anti-muggenspul gaan zoeken in de koffer, want een muggeprik hier geeft gelijk een flinke bult :^o.

  Na een korte test (ingesmeerde arm bij een mug houden die op de moterkap zat en direct wegvloog) de tweede trail gaan doen de Anhanga (of zoiets) trail.

  Nog steeds geen krokodillen gezien, maar wel een enorm grote sprinkhaan, vlinders, reigers, adelaars en wat andere vogels.

  We waren een beetje brak dus hierna direct door naar ons hotel op Key Largo, de rest van het park willen we (Flamingo trail) willen een paar dagen later doen als we vanaf Key Largo naar Naples reizen.
  's-middags rond een uur of 3:00 komen we aan op Key Largo. Na het inchecken de hotelkamer en onze tuin inspecteren. Hier zitten een hoop leuke kleine reptielen met rode kin. De eigenaar van het hotel die de hond (Harley) aan het uitlaten is ziet ons de reptielen onderzoeken en vraagt ons om hem te volgen "to spot the really big reptiles" ofwel de leguanen aan de waterkant.

  's-avond aan het kleine prive strandje gezeten, waar we af en toe plonsen en luchtbubbels in het water zagen. We hoopten eerst op een mannatee of dolfijn (was donker).
  Maar na een tijdje kwamene we er achter dat het vissen waren die uit het water omhoog springen (geen flauw idee waarom ze dat deden).

  Dag 11, Donderdag 25 oktober

  Key Largo, John Pennekamp Coral Reef State Park bezocht en glass bottom boat gedaan om 12:00, waarschijnlijk precies op tijd want aan het einde van de tocht begon het stormen en vervolg tours zouden die dag waarschijnlijk geannuleerd worden.

  En 's-avonds gegeten in Mac. Mammas Kitchen, een restaurant waar ook de plaatselijke bevolking vaak gaat eten, was (op de bruine :-s friet na) erg lekker, en eindelijk weer een gekookte groenten.

  .... Enfin nog 6 vakantie, en morgen waarschijnlijk naar Key West ...

 3. Top | #3
  Regelmatige Bezoeker
  Ingeschreven
  Feb 2007
  Berichten
  29

  Standaard Re: Reisverslag Calenzia Orlando-Everglades-Keys-Naples-Orlando

  Dag 12, Vrijdag 26 oktober

  Key West, er was een Fantasy-Fest bezig in de uitgansstraat ofwel "Duval Stree, wat zoveel wil zeggen als braderie. Maar dan met het thema erotische fantasieen.

  Erg wazige boel, veel mensen die gebody-paint of met minimale kleding overstraat liepen, ook een hoop gerimpelde en oudere mensen, met een heel aparte sfeer.

  Het valt eigenlijk niet te maar denk dat de foto's en videos een iets beter beeld geven. Was erg leuk, alleen dieptepunt was dat bij het pinnen ik vergeten was mijn pinpas terug te pakken (geeft ie pas erg laat terug nadat geld en reciept zijn gepakt). De mevrouw die achter mij stond te wachten heeft waarschijnlijk zonder iets te zeggen de pinpas meegenomen in de veronderstelling dat het credit card was waarmee ze veel geld kon stelen.

  Ben erg een half uur naderhand achtergekomen (pin pas is altijd mijn voorste pas dus bij de eerste bestelling viel me op dat er iets niet klopte).
  Terug naar de bank gerend, Angelina kon me niet bijhouden, en is terwijl ik in de bank was de bank per ongeluk voorbijgelopen. Daarna waren we dus ook elkaar kwijt.

  En het bellen naar het buitenland kan alleen via een operator, die een credit card nodig heeft die Angelina op zak had.
  Na een uurtje zoeken (best grote straat en erg druk) elkaar weer gevonden en kon met 1 telefoontje de pinpas geblokkeerd worden, denk omdat er bij betalen een pincode nodig is dat er weinig kwaad mee uitgehaald kan worden, maar was wel een flinke domper op de verder heel leuke dag.

  Dag 13, zaterdag 27 oktober

  Vandaag stondde rit Key Largo naar Naples op het programma, waarbij we op het idee kwamen i.p.v. de hoofdingang van Everglades nogmaals te nemen en wat andere trails op de Flamingo route te doen om de hoofdingang over te slaan.

  En halverwege de Tamiami trail (weg tussen Miami en Naples) de Shark valley te nemen die ook een onderdeel van Everglades vormt en waarvoor we dus gratis toegang hadden.

  Nou we zijn blij met deze keuze want de Shark-Valley is echt stoer. We hadden hier de keuze tussen de trail (12 miles) te wandelen, fietsen of een met de tram rond te gaan.

  En we zijn voor de keuze "fietsen met alligators" gegaan.
  Je ziet hier echt veel dieren waaronder alligators van dichtbij, maar ook diverse soorten vogels en er zijn zelfs schildpadden (Angelina had er 2 gezien), ik helaas geen want ze zijn heel erg schuw.
  De alligators zijn erg sloom en beweegloos. Maar om er zo dichtbij langs te fietsen is toch wel erg spannend en zelf een keer uit moeten wijken een alligator staart op rand van de weg lag.

  Enfin, hier hebben we hele mooie foto's en films kunnen maken.
  Na de Shark valley de route vervolgd, onderweg kwamen de "Seminole National State Park" tegen, we dachten hier iets van de indianen te kunnen zien maar bleek ook gewoon een natuurpark te zijn.
  Hier bleek het Everglades kaart van 10 dollar met geldigheid van 1 week niet te werken, maar moesten we los 4 dollar intree betalen.
  Op de eerste trail hier vlak per ongeluk terijl het waaide vlak langs een Poison Ivy plant gelopen (maar nog niet eens aangeraakt), en kreeg direct jeuk en bultjes om mijn linkerhand. Dus die trail hielden we snel voor bekeken.

  Bultjes waren trouwens na een uurtje al weggetrokken.
  Redelijk optijd kwamen we in ons hotel aan op Naples.

  Dag 14, zondag 28 oktober

  Vanmorgen had Angelina de schrik van haar leven. Denk je eventjes naar de wc te gaan in je hotelkamer, zit er een BEEST. Een soort pissebed/kakkerlak. Wij geklaagd hierover, niet alleen dit BEEST maar ook verschillende fruitvliegjes logeerden in onze kamer en dat ging ons echt iets te ver. Enfin we hebben een andere kamer gekregen aan de zijde van het zwembad en een stuk luxer dan de vorig, dus zijn we weer helemaal happy met ons hotel.

  Na het ontbijt zijn we een stuk over het strand en over de pier gaan wandelen. Daarna naar Everglades City gegaan. Dit viel een beetje tegen, in tegenstelling tot de andere Everglades toegangen was dit heel commercieel. Het was vooral gewoon een stad waar je voor veel geld met een boottocht mee kan. Niet alleen de kosten, maar ook omdat we van tevoren gehoord hadden dat de boten niet goed zijn voor het waterleven van de Everglades hebben we deze overgeslagen.

  Terug naar Naples gegeten bij Olive Garden, daar raakten we in gesprek met een Amerikaan die ons uitgebreid vertelde over zijn soldatentijd waar hij in de tweede wereldoorlog in Europa gevochten had.

  s'Middags hebben een ander strand van Naples beken. Hier was de pier een flinke stapel rotsen op elkaar gestapeld een stuk de zee in. Angelina had niet zo'n zin om te klimmen, dus zijn we naar een paadje gelopen om te proberen via daar de rotsen op te kunnen. Het paadje kwam uit op een mooi plekje met een bankje en een heel mooi uitzicht op zee. Daar hebben we heel onverwacht ineens hele stoere dolfijnen gezien.
  Deze twee kwamen redelijk dichtbij en maakte op een gegeven moment zelfs beide een sprong.

  s'Avonds hebben we super lekker gegeten bij Kona Grill. Het duurde even voordat we ons eten hadden. De manager kwam zich op een gegeven moment hier zelfs voor excuseren, waarschijnlijk was er iets mis gegaan met onze gerechten. We hadden toen niet in de gaten dat het al zolang duurde. Daarna eigenlijk ook niet. De serveerster heeft zich ook nog een keer geexcuseerd. Toen het eten eindelijk kwam (we hebben +/- een half uur gewacht, viel op zich wel mee dus) was dit het wachten meer dan waard. Angelina had de kip Macademia nuts met een papaya ananas mouse. Overigens zaten er geen noten bij, de vermoedens zijn dat de macademia in de saus verwerkt zat. Hoe dan ook erg lekker. Patrick had een vis met een krokante laag en pittige saus, wat er ook heel goed uit zag en super smaakte.

  Dag 15, Maandag, 29 oktober

  Terug naar Orlando, met een paar korte tussenstoppen voor drinken en eten, in iets meer dan 4 uurtjes vanaf Naples naar Orlando gereden incl. tussenstops zonder 1x keer verkeerd :mrgreen: te rijden vonden we zelf een hele prestatie.

  Vandaag was de laatste dag van onze flex-5 pas dus 's-middags naar Island of Adventures geweest, met de Simbad stuntshow (leuk ) en daarna naar Universal Studios. Daar begonnen de opnames van TNA wrestling waar we gratis mochten gaan kijken.

  De show duurde 2 uur, in het begin vonden we het wel leuk, vooral het begin met vuurwerk lasershow en effecten was wel mooi. Het worstelen zelf is nepper dan nep en lijkt niet zowiezo niet op worstelen. Gevecht gaat in slow motion, als stoten en trappen zijn echt heel traag. Denk dat ze dit in de montage allemaal versnellen voordat het op tv komt.
  Het gooi en valwerp en andere stunts ziet er op tv erg ruw uit, in het echt zie je dat de plaat ruim een halve meter meeveert en dus eigenlijk wel mee valt.

  En het niveau is echt nul-komma-nul, van het worstelen zelf blijft helaas eigenlijk niets over, er wordt echt duidelijk aangegeven wanneer dient te juichen, boe te roepen, ook handgeschreven bordjes in de trant van "Mr. xxx Sucks" die mensen tijdens de show omhooghouden worden van te voren uitgedeeld.

  Verder kregen de mensen die het hardst klapten en juichen, t-shirts of DVD (handig als de onderzetters op zijn) of zelfs een backstage met de worstel acteurs.

  Na een half uurtje hadden we het (zoals wel meer mensen) ook echt wel gezien. Daarna nog in M.I.B. geweest, erg leuk.Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •