Welkom op het Florida Forum!


Dé grootste online community over Florida


 •  » Heb je vragen over je vlucht, accommodatie of autohuur?
 •  » Wil je graag advies voor je reisschema?
 •  » Wil je graag anderen vertellen over je mooie Florida reis?

...dan ben je op het Florida Forum aan het juiste adres!


Ja, ik wil mij graag gratis aanmelden!

p.s.: Geregistreerde gebruikers zien ook nog eens veel minder reclameboodschappen!


Tip! Bouw je eigen Florida fly-drive
Reis met eigen huurauto en ontdek naast de bekende plekken ook charmante vissersdorpjes en verscholen eilanden.


Resultaten 1 tot 1 van de 1

Onderwerp: [Reisverslag] EllenM: Miami-cruise-Orlando, 2006

 1. Top | #1
  Regelmatige Bezoeker
  Ingeschreven
  Jul 2006
  Locatie
  Helmond
  Berichten
  29

  Standaard [Reisverslag] EllenM: Miami-cruise-Orlando, 2006

  hallo allemaal, weer terug van weggeweest. het was erg moeilijk om in de vakantie te mailen (te duur, computer stuk, of geen tijd). ik zal proberen in de komende week mijn verslag klaar te krijgen.


  22-10 helmond-miami

  de dag begint vroeg om 06.00 laatste spullen ingepakt en sydney wakker gemaakt. mijn schoonouders brengen ons naar het vliegveld. het inchecken gaat lekker snel en omdat we zo vroeg zijn en reizen met een baby (10.5 maand) krijgen we zonder bijbetaling economy plus ondanks dat het toestel overvol zit (ze vragen zelfs aan mensen of ze niet een dag later willen gaan). sydney slaapt de eerste 2,5 uur omdat de vlucht vertrekt rond haar middagdutje. daarna wil ze alles in de gaten houden en wil ze dus niet meer slapen. ze huilt hierdoor veel en is erg hangerig (we twijfelen nu al waar we aan begonnen zijn) de overstap in washington gaat deze keer heerlijk snel. niet druk en de foto's en vingerafdrukken zijn ook zo gemaakt. sydney hoeft niet omdat ze nog geen 4 is. op de doorvlucht naar miami slaapt ze gelukkig wel. vanaf de luchthaven de shuttle bus genomen naar het dorchester hotel. ingecheckt en door naar de kamer. deze valt niet tegen voor zo'n klasse hotel. bedje alleen nog niet aanwezig dus even moeten wachten. daarna snel gaan slapen


  23-10 miami beach

  sydney is vroeg wakker. om 3.45, maar na wat drinken valt ze gelukkig weer in slaap. om 06.00 weer wakker en toen bij mama in bed gelegen tot het echt tijd was om op te staan. in het hotel (dorchester) ontbeten. 10 dollar per persoon voor het gehele buffet. even naar de drogisterij om wat extra spullen in te slaan die we niet meegenomen hebben en daarna naar het strand. sydney moest wel even wennen aan de zee en vindt er in eerste instantie dan ook helemaal niks aan. terug naar het hotel en spullen gepakt en uitgecheckt. op naar de boot. incheck verloopt hier snel en sfeer is erg goed al meteen. beginnen meteen met een cocktail. buitenhut is klein, maar wel practisch ingericht. om 1630 verplichte evacuatieoefening. sydney wil absoluut haar reddingsvest niet aan, schreeuwt alles bij elkaar. bemanning besluit dan dat ze deze niet aanhoeft. zo kan ik haar ook makkelijker vasthouden. na de oefening vertrekken we dan eindelijk uit miami. we hebben gekozen voor de vroege zitting met het diner, dus om 1800 present. tafel voor 8 personen. erg gezellig. je merkt wel dat het personeel werkt voor de fooi, want ze staan om de haverklap aan je tafel om te vragen of alles naar wens is. sydney krijgt zoveel aandacht dat ze niet wil eten. na het eten snel wat excursies geboekt en weer terug naar de hut. nog wat tv gekeken en gaan slapen.


  24-10 nassau

  sydney weer vroeg wakker, zit nog niet in haar ritme. na wat eten doorgeslapen tot 0645. we kijken door de patrijspoort hoe we aankomen in nassau en aanleggen. om 08.00 ontbeten. vandaag doen we de pirates & dungeons tour. we vertrekken om 0930 en zijn rond 1245 terug. tussendoor bezoeken we Fort Fin Castle, Queen's staircase, Fort Charlotte en het piratenmuseum. daarnaast ook nog tijd gehad om wat te winkelen. het is echt SERIOUSLY EASY GOING. na de tour gaan we traditiegetrouw naar het hard rock cafe om te lunchen. na de lunch lopen we over Straw Market. een soort overdekte winkelcentrum met kleine lokale souvenirs. als we terug zijn is het tijd voor sydney's middagdutje. carlo gaat wat lezen in de bibliotheek en ik blijf in de hut bij sydney. na het dutje is het al weer tijd om ons klaar te maken voor het captain's diner. we hebben geen sjieke kleren meegenomen, omdat we na de cruise nog verder gaan. je kunt wel zien dat sommige mensen er veel werk van hebben gemaakt. ook hoor je her en der dat dit voor sommige mensen de enige vakantie is en dat ze na de cruise weer naar huis gaan. het wordt laat voordat we terugzijn in de hut dus hoog tijd om te gaan slapen. carlo kijkt nog even wat tv.


  25-10 coco cay

  tijdens onze slaap zijn we vertrokken uit nassau, niks van gemerkt. weer wordt sydney rond 0430 wakker, maar slaapt daarna gelukkig door tot 0730. ik ga vandaag met haar naar de babygym. op de boot wordt er door een activiteitenbegeleidster (gesponserd door fisher price) met de kindern gespeeld met verschillend speelgoed. wel moet er een ouder aanwezig zijn. sydney is samen met een jongetje uit new york de enigste. erg veel lol. veel foto's en film gemaakt tijdens deze 3 kwartier. dan merk je pas goed dat kinderen geen taalbarriere hebben. om 1145 gaan we van de boot of om aan wal te gaan. coco cay is het prive eiland van Royal Caribean. op het eiland is een grote bbq geregeld voor de lunch. na de lunch krijgen we te horen dat onze glasbodemboottocht helaas niet doorgaat wegens het weer. de golven zijn te ruw. we lopen daarna maar wat over het eiland heen en laten sydney nog even in zee spelen. hier vindt ze het wel leuk. ze kruipt zo de zee in. daarna drogen in een van de vele hangmatten die er hangen. na terugkomst op de boot weer heerlijk gegeten. je krijgt echt een band met je ober, aangezien hij/zij iedere avond voor je zorgt. onze ober vindt zelfs dat we alles moeten proberen, dus regelmatig staat er een extra voor- hoofd of nagerecht op tafel. als sydney in bed ligt gaan we naar de show: tribute to motown. goed georganiseerd.


  26-10 key west

  weer allemaal vroeg wakker door sydney. vandaag moeten we allemaal door de douane heen ivm aankomst terug in de US. gelukkig gebeurt dit allemaal op de boot. voordat ons dek aan de beurt is ga ik weer met sydney naar de babygym. ook matthew (de jongen uit new york) is er weer. na de douanecontrole gaan we van boord voor onze alternatieve tour (degene die we eigenlijk wilden doen is weer afgelast, nu wegens te weinig deelname) we gaan nu naar de vlindertuin en het aquarium. brett (onze vriend uit dallas) gaat de tour van jimmy buffet doen als 'die hard' fan.
  in key west komen we aan midden in het fantasy festival. overal zijn mensen verkleed (het lijkt wel carnaval) we beginnen bij de vlindertuin. we zijn nog geen 30 seconden binnen of sydney heeft al een vlinder op haar hoed zitten. mooie vlinders gezien. na de vlindertuin is het aquarium aan de beurt. wel wat aan de kleine kant vind ik, maar interessant. we kunnen een zusterhaai aaien. ipv te aaien knijpt sydney in de staart. na de tour verkennen we key west op ons gemak en gaan weer bij het hard rock cafe lunchen. na de lunch kopen we nog een t-shirt en hier krijgen we te horen dat ze een spaarprogramma hebben (wat al 6 jaar loopt) dit hadden ze ons wel eerder kunnen vertellen. nu kunnen we weer van voor af aan beginnen. we hebben al 3x a'dam gedaan, rome, dallas, nassau, key west, los angeles. op tijd weer terug naar de boot voor het diner. het is de laatse avond aan boord en je ziet iedereen nog foto's kopen. wij kopen ze niet want ik vind ze behoorlijk duur (gemiddeld 20 dollar per foto) na het diner blijf ik op de kamer, omdat ik me niet zo lekker voel. de jongens besluiten om naar het casino te gaan. helaas niks gewonnen.


  27-10 miami

  we hebben besloten om zelf onze tassen van boord te nemen, zodat we als een van de eersten van boord af mogen. door de controle heen. en een taxi genomen naar ons hotel . de chauffeur maakt eerst wat problemen omdat we geen autostoeltje voor sydney bijhebben, maar na wat gepraat mogen we toch mee. we verblijven 2 nachten in het best western beach resort. goed hotel, alleen weinig mogelijkheid om 's avonds te eten. (kleine ruimte gewoon in de lobby) aangezien we al vroeg inchecken (0800) besluiten we om eerst nog maar een dutje te doen voordat we gaan winkelen. we besluiten om naar Aventura Mall te gaan. eerst eten in de foodcourt (moeten ze toch echt eens invoeren in NL) we willen vandaag al een autostoeltje kopen voor sydney, is nl ook wel makkelijk voor n de trein. helaas blijkt deze niet voorradig te zijn bij sears, ondanks dat in de computer staat dat ze er nog 3 moeten hebben. dan mag nog een paar dagen zo oplossen. na wat gewinkeld te hebben gaan we terug naar het hotel. dit best western ligt toch niet zo fijn op collins avenue, overal ver vanaf. (inderdaad hier hadden we misschien 2 dagen een auto kunnen huren). dorchester lag beter ten opzichte van de mogelijkheden.


  28-10 everglades

  de dag begint niet zo fijn. op het weer zien we dat er een lage drukgebied onderweg is met veel regen. hopelijk blijft het nog even weg. tijdens het ontbijt zien we al dat de parasols ingeklapt worden en vastgebonden. we besluiten om eerst maar even te informeren of onze tour doorgaat vanwege het weer. deze gaat gelukkig door. ik had verwacht (ook niet gevraagd) dat we naar everglades safari park zouden gaan, maar we gaan naar gatorpark. volgens mij ouder en kleiner, maar wel leuk. we beginnen na aankomst met de airboot. sydney moet weer een reddingsvest aan. we zien niet zo veel alligators, maar gelukkig wel een paar. als we terug bij het beginpunt zijn krijgen we een show. toch wel leuk om ze van zo dichtbij te zien. ook krijgen we het verschil te horen tussen een alligator en een krokodil. op de terugweg laten we ons afzetten op lincoln avenue zodat we nog wat kunnen winkelen. onderweg toch nog wel wat regen gehad. als we 's avonds terugkomen op de kamer en sydney een fles krijgt zien we dat haar 5e tandje doorgekomen is. niet zo veel last van gehad.

  Laatst gewijzigd door Michael66; 25-05-09 om 16:52. Reden: samengevoegdForum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •