Ik heb nog een paar zilveren munten liggen van Mickey Mouse - Steamboat Willie uit 2017. Op de munt een scene uit Disney's animatiefilm Steamboat Willie van 1928. Op de achterkant koningin Elizabeth II. Deze moest ik gewoon hebben, ondanks dat ik niet eens een hele grote Disneyfan ben. Maar goed, ik heb er dus een paar over, die weg mogen.

De munten komen uit een munttube waar ze op elkaar liggen, ook tijdens transport vanuit bijv. munthuis naar groothandels en dealers. Hierdoor hebben de munten wat kleine krasjes als je het licht er op een bepaalde manier op laat vallen.

Niet echt storend, en enkel zichtbaar als je er dus op een bepaalde hoek licht op laat vallen, maar ze zijn dus niet perfect. Ik de muntjes uit de tube in losse capsules gedaan, zodat ze verder veilig zijn en er ook geen vette vingers op komen.
Erg leuke en mooie munt om te zien, 1 troy ounce zilver (999/1000 puurheid) wat dus 31,1 gram puur zilver is, 40,5mm in diameter en 2.65mm dik. Een stukje groter dan de bekende state quarters of America the Beautiful quarters. De munt is in een gelimiteerde oplage van 250.000 stuks geslagen in Nieuw-Zeeland, maar er zijn natuurlijk meer dan 250.000 Disneyfans op deze planeet.

Misschien een leuk cadeau om te geven voor Sinterklaas of Kerst of leuk voor je eigen Disney-verzameling?
Prijs is € 27,50 per stuk excl. verzendkosten. Verzending is op eigen risico, maar je mag zelf kiezen hoe je ze wil ontvangen; in een bubbeltjesenvelop zonder track & trace voor € 2,75 of met track & trace voor € 4,35. Mijn advies: Met track & trace.[IMG]rgergerg[/IMG]
Bij afname meerdere munten kunnen ze gewoon in één bubbeltjesenvelop als brievenbuspakje met track & trace (voor dus die € 4,35) worden gedaan. Verzendkosten naar België zijn wel ietsje hoger. Deze munt is ook te koop bij twee webshops in NL (waarbij eentje ruim 30 euro vraagt en de ander bijna 32 euro en ook die munten uit tubes komen, met dus grote kans op krasjes of veegjes), maar beide tellen er nog 15 euro verzendkosten bovenop en dan is het niet meer leuk qua prijs.

[IMG]https://www.orlandoholidayinfo.com/ff/disney1.jpg[/IMG]
[IMG]https://www.orlandoholidayinfo.com/ff/disney2.jpg[/IMG]
[IMG]https://www.orlandoholidayinfo.com/ff/steamboat-willie.jpg[/IMG]

Ondanks de image tags krijg ik de foto's niet in het bericht, maar om ze te zien, zal je dus op de linkjes moeten klikken.