Welkom op het Florida Forum!


Dé grootste online community over Florida


 •  » Heb je vragen over je vlucht, accommodatie of autohuur?
 •  » Wil je graag advies voor je reisschema?
 •  » Wil je graag anderen vertellen over je mooie Florida reis?

...dan ben je op het Florida Forum aan het juiste adres!


Ja, ik wil mij graag gratis aanmelden!

p.s.: Geregistreerde gebruikers zien ook nog eens veel minder reclameboodschappen!


Tip! Bouw je eigen Florida fly-drive
Reis met eigen huurauto en ontdek naast de bekende plekken ook charmante vissersdorpjes en verscholen eilanden.


Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Reisverslag Holandesa: Siesta Key & Orlando 04/05 -18/05/13

 1. Top | #1
  Florida Groupie Holandesa's Avatar
  Ingeschreven
  May 2012
  Locatie
  Close to Den Bosch
  Berichten
  253

  Standaard Reisverslag Holandesa: Siesta Key & Orlando 04/05 -18/05/13

  Zaterdag 04/05
  Wij vertrokken vanuit huis rond 05:30u in de ochtend. Onze vlucht naar Orlando gaat via Dublin met Aer Lingus.
  Helaas kunnen wij voor onze vlucht niet online inchecken. Dat is nog een verbeterpunt voor dit maatschappij, maar dat was ook onze enig punt. De reis zelf was prima!!!
  Wij hadden genoeg tijd (bijna 3u) voor het overstappen. Helaas door verkeerde informatie, hebben wij de 'connection flight-desk" gemist en zijn wij naar buiten gekomen. Dan maar heel snel gaan vragen bij de inchedkbalie van de business class van Aer Lingus waar wij moesten zijn. De mevrouw was zeer vriendelijken heeft ons ons ingecheckt en onze nieuwe bording tickets afgedrukt. Hierdoor hoefden wij niet achteraan de lange rij aan te sluiten. Helaas moesten wij alweer door de controle en alles heen. Daarna nog een keer toen wij bij de US Clearance aankwamen. Het is allemaal goed gegaan, maar wij hebben weinig tijd gehad om te zitten en van een ontbijt te kunnen genieten, want het werd al geroepen voor het onboarden voor onze vlucht naar Orlando.
  De vlucht zelf was prima. Het is iets meer dan 8 1/2u vliegen. Omdat het een dagvlucht is betekent dat wij ons goed moesten voorbereiden voor het entertainen van de kinderen. Dat is gelukt tot 1u voor het landen, want toen zijn ze in slaap gevallen!
  De aankomst in Orlando (om 17u) was prima. Door al in Dublin door de controle te zijn geweest, waren wij binnen 1u buiten met ons gehuurde VAN van Alamo (via USAdrive.de). Bij Alamo wilde ze mij nog overtuigen voor een upgrade. Ze zei dat onze VAN (voor 7 personen) klein was voor ons 5 (3 volwassen & 2 kids) en onze koffers. Dat was onzin, natuurlijk! Alles paste erin zonder problemen. Mijn man vroeg zelfs waarom wij zo'n grote auto hadden! haha!


  Enfin, eenmaal in de auto begon onze reis van 2 uur naar Siesta Keys! De reis is goed gegaan, maar het is zeker vermoeiende! De kids & oma zijn in slaap gevallen tijdens de rit. Toch de volgende keer maar eerst een nachtje in de buurt blijven slapen en dan pas naar de bestemming rijden als dat langer dan 30min. rijden is.
  Om 20u US tijd zijn aangekomen bij onze accommodatie in Siesta Key: Beach Club by RVA  Daar waren mijn zus, zwager, hun kids en de ouders van mijn zwager al aan het wachten. Wij hebben 2 apt geboekt naast elkaar voor onze groep van 11. De apts waren prima! Luxe keuken, goede indeling, goede bedden (maar klein - 1m 60). Enig bezwaar was de sofa-bed, die was zeker niet comfortabel (voor een puber of volwassenen), maar omdat onze kinderen zo klein zijn, hadden zij er geen last van. Onze apts waren bij het zwembad en dat was een groot succes bij de kinderen. Het prachtige strand was nog niet eens 100 mts lopen. Voordeel ook van dit apt is dat niet in het drukke deel is van het eilandje. Dus het strand was zeker niet druk in vergelijking met het "public beach'.

  Maar het was al laat voor ons en wij waren bekaf. Dus, even gegeten, geduched en toen lekker naar bed!


  Zondag 05/05
  Strand dag!!!! wij waren natuurlijk vroeg op en hadden allemaal honger! Wij hebben lekker met z'n alle ontbeten en hebben ons klaar gemaakt om naar het strand te gaan! Wat een prachtig weer! En wat een prachtig strand!!!!
  De kinderen hebben er enorm van genoten! Kasteel bouwen, de golven springen, de mooiste schelp zoeken.. Ze waren zo blij!
  's middags hebben ook nog mijn Amerikaanse familie gezien die helemaal uit Michigan & Minnesota kwamen om ons te zien. Dat was super-gezellig! Ook omdat het al 11 jaar was sinds onze laatste ontmoeting.
  's avonds maar wat eten halen (bij Captain Curt's Crap & Oyster bar), want om 19u was ons zoontje helemaal op! Oma bleef dus bij hem terwijl wij even nog naar het strand gingen voor de zonsondergang, want iedereen zegt dat die heel speciaal is. En ja hoor! Wat een prachtige zonsondergang. Omdat onze dochter nog lekker wakker was, hebben wij haar meegenomen. Ze bleef maar wijzen naar de zon en een vriendelijke man die foto's aan het maken was vond haar reactie zo bijzonder, dat hij een foto van ons maakte. Hij kwam daarna naar ons toe en liet het aan ons zien. Na een gezellig gesprek hebben wij e-mail adressen gewisseld en heeft hij die foto nog diezelfde avond naar ons gemaild.
  Hierna zijn wij teruggekeerd naar het apt en omdat wij ook nog last hadden van de jetlag zijn wij ook rond 21u maar gaan slapen.
  Maandag 06/05
  Het ontbijt was nog niet eens goed weggezakt en de kids waren al in het zwembad gesprongen. 's middags samen met de familie geluncht en dan weer naar het strand. Nu een ander strand van Siesta Key, bij Jamaica Royale, waar onze Amerikaanse familie verbleef. Hier was het strand nog breder en de zand, net als overal in Siesta Key was nog zo prachtig wit en nooit heet! Het water super-helder en lekker warm!
  Daar zijn wij de rest van de middag geweest en 's avonds maar even wat eten halen (gegrild kip) bij Publix en weer op tijd naar bed.
  Jammer dat wij al dinsdag moeten vertrekken richting Orlando. Wij konden hier zeker langer blijven! En het is zeker de moeite waarde om terug te komen! Dan misschien hier een huisje huren voor een week voor de volgende keer...


  Dinsdag 07/05
  Wij hebben alles weer ingepakt en de auto ingeladen. Daarna nog een stuk doorgereden om de rest van het eiland te zien & buurt te verkennen (met voorbedachte rade voor onze volgende keer?). Wij hebben een stuk Sarasota en nog Lido beach gezien. Lido Beach zag het ook mooi uit. Het leek ook geen verkeerde plek om te verblijven. Rond 13u hebben wij afgesproken voor een afscheidslunch met onze Amerikaanse familie in een restaurant in Osprey: Casey Key Fish House. Het was echt in de 'middle of nowhere', maar dit restaurant is zeker een aanrader! Heerlijke verse visschotels op het menu en leuk uitzicht op een kleine marine en mooie huizen aan de overkant van het water...
  Ook vandaag namen wij afscheid van de ouders van mijn zwager, die reed terug naar hun huis in North Caroline.
  Met z'n 9 gingen wij verder naar onze volgende bestemming: Orlando. De reistijd naar ons gehuurde villa in Windsor Hills zou maar 1u 45min duren. Tegen 17u waren wij aangekomen in de villa. En wat een villa!!!!
  Iedereen vond het fantastisch. De kinderen hadden moeite met het kiezen tussen de kamers. Wij hadden gelukkig minder moeite er mee, want wij hadden 2 Master suite en 1 Queen's room voor onze moeder op begane grond.
  Later op die avond hebben wij pizza's besteld bij Papa Johns en lekker genoten van het zwembad & jacuzzi.

  Woensdag 08/05
  Ons plan was om even wat rustig aan te doen. (not really!)
  In de ochtend zijn wij naar de Premium Outlet geweest. Leuk outfits gehaald bij Tommy voor de kids en wat rondgekeken, maar geen grote credit card schade gericht. Toen zijn wij maar gaan lunchen bij het Braziliaanse Restaurant Fogo De Chão, waar wij heerlijk hebben gegeten (maar ook gelijk het duurste etentje gehad van de hele reis!) en toen naar huis gereden voor het chillen bij het zwembad.
  Donderdag 09/05
  Vandaag was de grote dag voor de kinderen! Wij ging naar Disney toe! Naar Magic Kingdom!
  Het was warm en druk, ook al zei men dat het niet zo druk was, voelde het wel als heel druk.
  De kinderen keken hun ogen uit. Ze vonden de attracties leuk (vooral "It's a small world after all"), maar het allerleukst vonden zijn op de foto's gaan met Pluto, Winnie de Pooh en Tijgertje!
  Rond 18:30u vonden wij allemaal mooi geweest en zijn wij richting het huis gegaan.
  's avonds eten besteld bij Outback - daar gingen wij met name voor de Bloomin Onion - wij hebben online besteld. Op het restaurant aangekomen moesten wij nog wachten en het grietje dat ons 'geholpen' heeft was ons vergeten. Na 1/2u wachten vroeg ik bij een andere persoon hoe met onze bestelling zat en die zei dat het al lang klaar was. Toen wij thuis kwamen merkten wij dat de onion al heeeel koud was en dat niet meer te eten was! Erg jammer!... Met andere woorden, die Outback bij 192 kreeg van ons een slecht review voor service!
  Die avond hebben wij afgerond met een potje biljart & air hockey. Dat was best gezellig!
  Vrijdag 10/05
  Voorlaatste dag voor mijn zus, zwager en neefjes voor hun terugkeer naar Nederland. Die waren al een week eerder dan ons in de VS, waar ze North Caroline waren geweest. Wij, gelukkig, hebben nog een week te gaan!
  In de ochtend nog even bij het zwembad van het club center geweest. Dat was heel gezellig en rustig, want wij waren de enige om 9u!
  Daarna terug naar huis voor de lunch. Mijn zus is dan naar Florida Mall geweest voor de laatste inkopen en wij hebben een siesta gehouden.
  's avonds nog even kaarten gespeeld nadat de kinderen naar bed waren gegaan

  Zaterdag 11/05
  Onze moeder en ik gingen shoppen bij Florida Mall, terwijl mijn zus, onze manen en de kids naar het club center zwembad zijn gegaan. Mijn moeder heeft leuke souveniertjes gekocht bij M&M's en een badpak bij Macy's. Na wat rondlopen toch maar een iets kleins gegeten voordat wij naar huis terugkeerden.
  Rond 16u vertrokken mijn zus & gezin naar het vliegveld. De villa was dan redelijk stil geworden, want toen waren wij met z'n 5 gebleven in een huis voor 12 personen.
  Wij hebben lekker rustig gedaan. 's avonds nog wat boodschapjes gehaald bij Publix en een spelletje met kaarten gespeeld.


  Zondag 12/05
  Wij zijn naar Celebration gegaan voor een rondje en een bakje koffie drinken bij Starbucks. Daarna nog lekker naar de Mall of the Millenia. Daar was tenminste nog een aangenaam temperatuur!
  Daar hebben wij nog iets gegeten bij de food court en zijn wij terug naar huis gereden.


  Maandag 13/05
  Seaworld dag!!! Gelukkig was het minder warm en het park was ook niet zo druk. Ons zoontje was weer onder de indruk van alles, maar toch was hij het meest onder de indruk door de 'aligators' en 'sharks' wat hij al heel lang wilde zien.
  ik vond zoals altijd de Orca's en de Dolfijnen shows de mooist. Daar word ik toch emotioneel van, ook al weet ik niet precies waarom!...
  Voor het afsluiten van de dag zijn mijn man en ik bij de Manta geweest, die was er niet in 2006 toen wij voor het eerst zijn geweest. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem geweldig vond, maar weet niet of ik deze de beste rollercoaster is waar ik in ben geweest (ik vind de Hulk bij Universal nog steeds een van de beste in mijn mening!)
  Hierna zijn we wij naar huis gegaan en de avond afgerond met spelletjes.  Waar zijn wij?!


  Dinsdag 14/05
  Rust dag - lekker gezwommen en toen naar de Walmart gegaan in Clermont (hier kun je ook uren aan spenderen en dat wist ik niet!). Hier hebben nog een leuk t-shirts gescoord voor de kids en nog lekker vlees gehaald voor de bbq. Een heel mooi stuk spareribs voor $6 konden wij niet laten liggen, hé?! Dat was nog goedkoper da de Gouda kaas voor onze ontbijt! Toen nog een paar RIbeye steaks erbij en wij waren blij!
  Vervolgens hebben wij de boodschappen thuis gelaten en zijn wij naar Red Lobster gereden voor onze diner.
  's avonds nog lekker gespeeld in de gamesroom en een beetje tv gekeken. Relax!!!


  Woensdag 15/05
  In de ochtend even naar de speeltuin van Windsor Hills. Het was super-warm, dus heel lang bleven wij niet.
  Terug naar huis en toen het vlees voor de bbq voorbereiden. Lekker gegeten, gezwommen, siesta gehouden. Op het eind van de middag nog naar Florida Mall geweest voor onze laatste koopjes.
  Donderdag 16/05
  Het eind van de vakantie komt in zicht. Jammer genoeg!
  Ik zag op het internet dat het weer in NL slecht is! Koud en regenachting 10-12 graden in onze woonplaats. Dus maar lekker geniet van de warm Sunny State! Wij dachten om naar Acquatica te gaan, maar toch besloten wij thuis te blijven en ons eigen zwembad te blijven met de kids.


  Vrijdag 17/05
  Voorlaatste dag voor ons vertrekken. Even naar Disney Downtown. Legoland winkel blijft toch een van onze favoriet plekken in downtown.
  Natuurlijk moest mijn zoontje nog even spelen met de blokjes, maar dat maakt die winkel het juist leuk!...  In de middag - zoals altijd kiezen - wij voor een 'earlier diner'. Dat vinden wij handig met de kinderen en dan zijn de restauranten ook niet zo druk.
  Deze keer was de beurt aan Longhorn Steakhouse. Nu snap ik waarom zo veel mensen fans zijn van dit steakhouse! Het is echt goed! De garnalen vooraf en de ribeye als hoofdgerecht zijn heerlijk en voor herhaling vatbaar!
  Ook onze kleine kids vonden het leuk & lekker! De aandacht en de spulletjes die ze kregen vonden ze ook heel leuk (bekertjes, kleurplaat met potlootjes) en dat hielden ze bezig zodat wij van onze gerechten konden genieten.
  's avond nog even een 'vrouw moment' gehad - samen met mijn moeder naar een kapsalon. Daar werden wij 2 uurtjes kundig in het watje geleerd. Wat een service & vriendelijkheid!


  Terug naar huis hebben wij nog een beetje tv gekeken en toen maar naar bed gegaan.


  Zaterdag 18/05
  Onze vlucht is om 19u 's avonds. Wij hebben een late check out gekregen van de eigenaars van het huis, omdat er geen nieuwe mensen zouden binnenkomen op die dag. Dat vonden wij heel fijn en hadden dus genoeg tijd voor het inpakken en een laatste wasbeurt te draaien.
  Mijn moeder en ik zijn nog naar de nagelsalon geweest voor een manicure & pedicure behandeling. Ze zijn snel en veel goedkoper dan in Nederland.
  Toen rond 14u gaan lunchen bij Red Lobster (kids menu hier is een succes bij onze kinderen (vis & broccoli) - en gezond ook nog!). Rond 15:30u richting MCO vliegveld.
  Deze keer vliegen wij business class terug en zijn snel aan de beurt voor het inchecken. Toen nog een paar winkeltjes gekeken en dan toch maar door de controle heen naar de gate.
  Wij zijn gewoon naar de gate gegaan (ipv van de lounge) en daar hebben wij de resterende tijd doorgebracht. Rond 18:20u mogen wij onboarden en kregen meteen een glas champagne aangeboden. Not bad at all!
  De kids wilden alles verkennen, maar gelukkig 2 1/2u na het vertrek, zijn ze moe in slaap gevallen tot het landen in Dublin.
  Wij zijn 30min eerder geland in Dublin dan gepland. Onze vlucht naar Amsterdam is om 9:40u. wij hebben dus genoeg tijd gehad voor het overstappen.
  De vlucht naar Amsterdam was rustig en de kinderen sliepen snel weer verder. Alleen de landing was hard, maar zelfs dat heeft mijn dochter van 2j niet wakker gemaakt.
  Op Schiphol aangekomen (rond 12:15u) was het ook alles vlot gelopen. Onze koffers waren snel uit en konden wij snel naar onze auto toe.
  Rond 14u waren wij thuis. Moe en met jetlag, maar toch heel tevreden met onze vakantie. Jammer genoeg dat het erop zit!


  Het is ons zo goed bevallen dat het niet lang zou duren voor het plannen voor de volgende keer!....
  Oh oh! Hebben wij ook de Florida-virus gekregen??!?!

 2. Top | #2
  Florida Fanaat trails's Avatar
  Ingeschreven
  Apr 2007
  Locatie
  Château Guibert, Vendée, F
  Berichten
  1.830

  Standaard Re: Reisverslag Siesta Key & Orlando 04/05 -18/05/13

  Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad!!!
  Florida: 1986, 1992, 1997, 1998, 2000, 2008, 2010, 2012, 2014, 2016
  West USA: 1979, 1993, 2017 New York: 1999, 2002, 2012, 2017, Georgia: 2014, 2016
  Alabama: 2016, Arizona: 2017,
  SouthWest: 2017, 2019, Canada: 2017
  www.schoutenjanssen.nl

 3. Top | #3
  Moderator Ta2 Gerrit's Avatar
  Ingeschreven
  Sep 2004
  Locatie
  Zwolle
  Berichten
  5.234

  Standaard Re: Reisverslag Holandesa: Siesta Key & Orlando 04/05 -18/05/13

  Leuk om te lezen, en zo te zien een mooie vakantie.
  Ik hoop alleen dat het eten uit de vuilnisbak (bij Captain Curt's Crap & Oyster bar) van Zondag 05/05 een beetje goed bekomen is
  Been There, Done That, Will Probably Do It Again.......Many Times...... Reisverslagen:DILLIGAF

  AAA Member (All America Addicted) Mission Completed ! All 50 States Visited

 4. Top | #4
  Florida Fanaat
  Ingeschreven
  Sep 2011
  Locatie
  Heiloo
  Berichten
  1.351

  Standaard Re: Reisverslag Holandesa: Siesta Key & Orlando 04/05 -18/05/13

  Wat een leuk verslag, en wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad!
  En oh oh, ben er idd bang voor, ook besmet met het Florida virus
  Reisverslag: Orlando 2012 + 2013 + 2014 + 2015 http://cindyhelmich.blogspot.nl/
  Reisverslag: Florida 2016 + NY 2016 + Florida 2017 + Florida 2018 + Florida 2019 + Florida 2020 http://cindyinflorida.blogspot.nl/

 5. Top | #5
  Florida Groupie Holandesa's Avatar
  Ingeschreven
  May 2012
  Locatie
  Close to Den Bosch
  Berichten
  253

  Standaard Re: Reisverslag Holandesa: Siesta Key & Orlando 04/05 -18/05/13

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ta2 Gerrit Bekijk Berichten
  Leuk om te lezen, en zo te zien een mooie vakantie.
  Ik hoop alleen dat het eten uit de vuilnisbak (bij Captain Curt's Crap & Oyster bar) van Zondag 05/05 een beetje goed bekomen is
  Ja, de chowder was lekker, maar de rest is alles frituur!...Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •